avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chitanta notariala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chitanta notariala

Cat costa o chitanta notariala pentru suma de 9 500 roni? Aceasta chitanta are valoare(juridica) pana la incheierea oficiala a actelor?
Cel mai recent răspuns: miki3 , utilizator 11:38, 22 Ianuarie 2009
Daca prin chitanta notariala intelegeti un inscris sub semnatura privata pentru un imprumut cu aceasta suma este valabila DACA INDEPLINESTE CONDITIILE CERUTE DE CODUL CIVIL. daca este vorba de alta obligatie ar fi de dorit sa specificati ce anume urmariti prin aceasta operatiune.
Precizaţi la ce anume faceţi referire. Ce înţelegeţi prin sintagma chitanţă notarială şi ce înseamnă încheierea oficială a actelor? Care este conţinutul obligaţiei pe care o atestă acea chitanţă? Sau care este datoria stinsă prin plata atestată de acea chitanţă?

Întrebarea dumneavoastră este mai degrabă o şaradă. Dacă doriţi răspunsuri corecte şi cît mai complete, încercaţi să formulaţi întrebarea în acelaşi mod. Nu o spun cu maliţiozitate, nici cu vreo notă de reproş.

Liviu S.Bordaş
Imi cer scuze m-am grabit si n-am dat toate datele.
Detaliez:
Eu impreuna cu fratele meu vrem sa cumparam un teren(undeva la tara). Eu locuiesc in Germania si i-am facut o procura aici in Germnaia ca sa cumpere el in numele meu(cota mea) numai ca acea scrisoare n-a mai ajuns cu posta romana#-o asa ca am ajuns gasit aceasta varianta sa mearga fratele la notar impreuna cu vanzatorul(vanzatorul are nevoie de bani acum, deci sa-i dam banii) si sa incheie aceasta declaratie notariala(sau precontract) urmand ca eu sa vad cum rezolv si as avea 2 variante:
1)Daca se poate ca in declaratia notariala(precontract) sa fie trecut ca termen sfasitul lui 2010(atunci as veni eu in tara si merg personal sa semnez actele finale)dar nu stiu daca se poate un termen asa indepartat.
2) Sa merg iar la ambasada(peste vreo 3-4 luni pot ajunge)sa fac o noua procura(alti bani plus drumul pana acolo, e cam departe de mine) plus riscul de a nu-mi ajunge iar corespondenta
In aceasta declaratie acum ar figura numai numele fratelui(dar am incredere in el) urmand ca apoi in actele finale sa apara si numele meu.
Cineva mi-a spus ca se poate si ca vanzatorul tot acum sa-i dea o procura fratelui meu sa se ocupe el de perfectarea actelor(practic el isi ia banii acum). Nu stiu se poate asa, sau trebuie sa vina iar si vanzatorul cand se incheie actele finale.

Si suma este de 9500 roni(valoarea terenului), deci cat m-ar costa aceasta declaratie notariala?

Multumesc si astept sfaturi avizate sa stiu cum ar fi mai bine sa procedez.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
miki3, utilizator
Este posibil ca fratele dumneavoastră să încheie un antecontract în formă autentică, prin care actualul proprietar să se oblige faţă de el să-i vîndă cota de 1/2 şi totodată să se oblige faţă de aceeaşi persoană să vă vîndă dumneavoastră cealaltă cotă de 1/2, în condiţiile prevăzute în contract. Operaţiunea se numeşte stipulaţie pentru altul. Dumneavoastră, ca beneficiar al stipulaţiei, veţi avea acelaşi drept pe care îl va avea şi fratele dumneavoastră: să cereţi promitentului vînzător să încheie contractul. Termenul de încheiere a contractului definitiv poate fi stabilit de părţi în mod liber. Deci, poate fi şi 2010.

Problema va fi aceea ca fratele să găsească notarul dispus să se aplece asupra unui astfel de act.

Cea mai simplă şi sigură modalitate ar fi aceea de a-i trimite fratelui o nouă procură.
Cred ca pana la urma o sa faca fratele actele pe numele lui(am incredere in el), urmand cand revin eu in tara sa facem un nou contract prin care imi vinde mie jumatate si scap de tot balamucul.
Sper sa nu coste asa mult taxele notariale, ca nu-i o suma asa mare, sper sa nu fie mai mult de 50-60 euro taxele.

Acum am inteles ca au mai scazut taxele notariale(cu criza asta imobiliara), dar nu stiu daca e adevarat.

Daca fac o noua procura ma costa tot atat, plus ca iar m-as risca sa nu ajunga#-o

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)