avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chitanta notariala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chitanta notariala

Cat costa o chitanta notariala pentru suma de 9 500 roni? Aceasta chitanta are valoare(juridica) pana la incheierea oficiala a actelor?
Cel mai recent răspuns: miki3 , utilizator 11:38, 22 Ianuarie 2009
Ati trimis-o recomandata? Nu inteleg cum sa nu ajunga, am corespondat de atatea ori astfel...
Sunati la ambasada si vedeti daca puteti sa va elibereze o copie a acelei procuri, nu sa faceti alta. de regula e mai ieftin.
Taxele tind spre vreo 90 de euro. Sunt minimale. Ele pot varia, in functie de notar, de regula in sus.
Da, recomandata am trimis-o #-o
M-am uitat pe un calculator de taxe notariale si minimul era la 1000 euro(41,42 euro taxe),la 1500(44,63) iar la 2000(60 euro unde m-as incadra eu),nu se respecta taxele astea? Sau notarii au altele?

Pentru un precontract mi-a zis un notar ca pretul este intre 70-80 ron, altul 100 roni.

Iar in privinta copiei procurii(eu am deja una legalizata a originalului trimis) si mi-a zis notarul ca nu e buna, ca ii trebuie cu semnaturile originale#-o eu va spun sincer ca m-am saturat, unul zice intr-un fel, altul altfel, iar de platit tot eu trebuie sa platesc in final#-o
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
miki3, utilizator
2000 de euro sau 9500 de lei? Ca nu mai inteleg...
Copia de la ambasada e, de fapt, ca un inscris nou...
NU inteleg unde ati legalizat-o de nu-i convine notarului... ARe apostila si tot?
Precontractul se calculeaza la valoarea sumei, deci tot la cei 200 euro sau, dupa caz, 9500 de lei... Nu platiti in plus...
Procura am facut-o aici la un notar(cu apostila) si ne-.a facut si o copie legalizata; am facut-o direct in limba romana si parctic ne-a legalizat semnaturile DAR acum mi-a zis alt notar ca nu e buna, ca trebuie facuta prin ambasada sau daca e facuta la notar in limba germana si apoi tradusa, de aceea voiam ca de data asta sa merg la ambasada sa o fac acolo.

Suma este de 9500 roni, dar am aproximat eu la 2000 de euro pentru ca asa era in calculatorul de taxe.

Dar cea mai mare problema acum este ca eu asa mi-am facut calculul la aprox 60 de euro, iar acum am sunt la notar sa intreb exact care-i suma si imi spune 2200 roni#-o inebunesc nu alta, cum la un teren intr-o comuna la tara sa fie atat? Adica eu il cumpar cu 1 euro/mp si ea imi spune ca in tabelele ei figureaza cu 3,5 euro/mp ca nu depinde de valoarea trecuta in acte ci de cat au ei acolo trecuta, pai acolo in sat n-a fost niciodata atata si 1 euro e mult, a zis sa ne uitam cum este trecut terenul poate este trecuta numai o portiune ca teren construibil, restul agricol sa vada cum il incadreaza(sunt 3000 in total), a zis ca trebuie sa palteasca si vanzatorul nu stiu cat impozit ca il are mostenire de numai 1 an#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)