avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general MAJORARE CAPITAL SOCIAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

MAJORARE CAPITAL SOCIAL

Sunt SRL cu asociat unic.Vreau sa maresc capitalul social cu suma de 1.000.000 lei,suma care o am la contul 455 din sumele depuse de asociat in tmp pentru nevoile
firmei.Intrebarea mea este daca se poate face acest lucru si daca se poate ce documente trebuie sa prezint la ORC.?
Care este formula pentru nota contabila? Este bine:
455 - 456
456 - 1012
Trebuie semnata nota contabila de un expert contabil?
MULTUMESC MULT.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:45, 18 Septembrie 2012
Raportul de evaluare prin care se confirma caracterul lichid si exigibil al sumelor existente in contul 455 si nota contabila solicitata de ONRC privind majorarea de capital social trebuie semnata de contabil autorizat CECCAR.
Alte informatii gasiti la adresa [ link extern ]
Multumesc
va rog sa imi spuneti care este dezavantajul unui capital foarte mare la o societate comerciala ?In cazul inchiderii sau lichidarii sau litigiu ,orice .Stiu ca raspunderea administratorului este pana la nivelul capitalului social varsat ,adica in cazul falimentului sau executarii el trebuie sa plateasca pana la nivelul acelei sume ?
Asta e valabil daca totul a fost in regula. Daca se constata ca starea de faliment este din vina administratorului/asociatului, el va raspunde cu patrimoniul propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social prin conversia imprumutului scorus69 scorus69 Buna sera va rog sa mi spuneti daca se poate face majorare capital social cu suma imprumutata de asociat catre firma si existenta in contul 4551.Daca da ce ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social sanducatanas sanducatanas Sunt SRL,am un capital social de 2.000.000 lei.Am in contul 455 suma de 2.000.000 lei.Ce documente trebuie sa intocmesc pentru a trece suma de la contul 455 ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea srl sanducatanas sanducatanas AM O MARE RUGAMINTE: Am infiintat o SRL si vreau sa stiu exact ce operatiuni contabile trebuie sa fac. 1.Cheltuieli de infiintare 1100 ... (vezi toată discuția)