avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract leasing actionar majoritar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract leasing actionar majoritar

actionariatul firmei - asociat A administrator : 65%
asociat B 35%
Pentru achizitionarea in leasing a unui autoturism este necesara AGA. Trebuie ca aceasta AGA sa fie aprobata in unanimitate? Daca actionarul B se opune firma nu mai poate achizitiona autoturismul?
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 17:13, 13 Septembrie 2012
depinde ce aveti mentionat in Act Constitutiv, daca hotararile AGA se iau in unanimitate , nu puteti fara , in care contrar (majoritate simpla) asociatul A poate semna aga si singur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept decizii srl amaliaj amaliaj Buna ziua, Un SRL cu 2 actionari 75%(nu este angajat) respectiv 25%(angajat al firmei). In actul constitutiv este mentionat faptul: - ca actionarului cu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Unanimitate? oti oti exista situatii in care hotararile AGA la un SR L trebuie sa fie aprobate de toti asociatii ,adica in ce situatii este necesara unanimitatea voturilor? Daca am ... (vezi toată discuția)