avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua,
In anul 2008 sotul meu a dobandit un teren prin vanzare cumparare, teren pe care am inceput sa ne construim o casa.
In anul 2009 ne-am casatorit. In cazul unui divort eu am dreptul la acea casa. Fac precizarea ca in tot acest timp am contribuit la cheltuielile de construire si el are un credit pe numele lui facut in anul 2008( cand nu eram casatoriti) cu ipoteca pe teren si pe constructie( la momentul respectiv aveam fundatia ). Am si eu dreptul la acea casa s-au nu. Ce trebuie sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dorobat , utilizator 14:29, 13 Septembrie 2012
Dv. puteti face dovada ca ati contribuit cu diverse sume de bani la construirea acelei case, insa cat timp autoriyatia de constructie este emisa pe numele lui, iar terenul este al lui, consider ca in eventualitatea unui partaj instanta il va obliga sa va restituie o anumita suma de bani, casa ramanand in proprietatea lui.
Multumesc pentru raspuns.
Dar cuma sputea face dovada ca am contribuit cu bani atat timp cat pe numele meu nu exista nici o chitanta. Care este procedura ca eu sa fiu trecuta in acte.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre proprietati sandua sandua Pentru imprejmuirea proprietatii, cu acordul verbal al vecinului am hotarat construirea gardului. Astfel, fundatia a fost turnata 10 cm pe proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)
Propietate comuna sot sotie ravan23 ravan23 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: El , numit A , prieten cu ea numita B. El are un teren obtinut prin act de V-C si pe acest teren cei doi se hotaresc sa-si ... (vezi toată discuția)
Partaj casa cu ipoteca pe teren de rang 1 jijel_69 jijel_69 Buna ziua, In anul 2008 am achizitionat cu sotia un teren garantat cu credit ipotecar. In anul 2010 am facut un credit de nevoi personale si un overdraft pt a ... (vezi toată discuția)