avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara PFA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara PFA

Cum se poate calcula o pensie alimentara , in cazul unui PFA (tatal)? Pe baza caror venituri avand in vedere ca nu este nimic fix? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:03, 27 Ianuarie 2009
Pentru stabilirea pensiei de intretinere in favoarea copilului minor, se iau in considerare vaniturile realizate in ultimele 6 luni, indiferent daca acestea sunt obtinute prin salariu sau alte mijloace, in situatia dvs. Instanta va face media acestor venituri, in functie de care va stabili pensia.
Va multumesc pt raspuns.
Revin, insa, cu o intrebare: in calitate de PFA (fara alte venituri, cum arfi cel din salarii) trebuie sa iti platesti CAS, CASS, impozit... Veniturile luate in calcul sunt cele nete, nu? (Ceea ce ramane dupa plata impozitelor si taxelor)
Multumesc
In calcul sunt luate veniturile nete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa arate adeverinta de venit in vederea depunerii la dosar, pentru majorarea pensiei alimentare? adrian1001 adrian1001 Mentionez ca veniturile mele sunt constituite dintr-o parte fixa( salariul inscris in contractul de munca ) +bonusuri. Trebuie sa obtin o adeverinta din care ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Costel1977 Costel1977 Buna ziua, În situația actuală plătesc pensie alimentara pentru 2 minori 33% din venitul net iar fosta sotie m-a dat în judecată pentru recalculare ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui pfa. buna ... Nata88 Nata88 Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui PFA. Buna ziua, Tatal divorvat are un PFA si plateste pensie de intretinere copii minori, conform unei ... (vezi toată discuția)