avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire din concediul de maternitate

Am nevoie de o parere avizata in ceea ce priveste o poprire efectuata de catre angajator in perioada concediului de maternitate. Din cate stiu c.pr.civila reglementeaza acest aspect in sensul excluderii acestor sume de la executare silita. Angajatorul opereaza aceasta poprire in ideea ca aceasta suma constituie indemnizatie de maternitate si nu ajutor de maternitate, asa cum este prevazut in cpc.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:52, 14 Septembrie 2012
Aceasta suma nu poate fi urmarita silit prin poprire, este exceptatade la urmarirea silita. Este o indemnizatie pentru cresterea copilului.

Ordonanta de urgenta nr. 111 din 08/12/2010/privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

Art. 20. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters214341, utilizator
art. 409 alin 7 c.proc.civ reglementeaza aceasta poprire
in cauzul dvs se considera o indemnizatie cu destinatie speciala care nu poate fi urmarita pentru nici un fel de datorii
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
George-Dorian Tanasescu, Executor judecatoresc
Nu este doar considerata o indemnizatie speciala, chiar este o indemnizatie speciala conform legii speciale care o reglementeaza, OG 111/2010 cu modificarile ulterioare, art. 20, prevedere ce se coroboreaza cu cea citata de dnul executor, care constituie dreptul comun.
Multumesc pentru raspunsuri. Nu cred ca am fost suficient de explicita in ceea ce priveste obiectul concret al intrebarii adresate. Este vorba despre executarea silita operata asupra sumelor ce constituie plata concediului de sarcina si lauzie, asa cum mai este numit. Este vorba despre perioada celor 126 zile pre si postnatale.
Cu multumiri.
Este vorba despre un ajutor pentru incapacitate temporara de munca, nu poate fi supus popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire concediu de maternitate/indemnizatie crestere copil. gabrielstr gabrielstr Buna ziua, Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra concediului medical dcnicolet dcnicolet buna ziua, ma intereseaza daca ma poate ajuta cineva in ceea ce priveste posibilitatea recuperarii sumei rezultata dintr-o poprire infiintata la angajator si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Emilia Furtuna Emilia Furtuna Daca la acest moment am poprire pe salariu, se va face retinerea in continuare ,din indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)