avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa judiciara de timbru cu incalcarea legi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa judiciara de timbru cu incalcarea legi.

Buna ziua, daca cineva poate sa-mi dea un raspuns ce pot face in cazul ..in care
istanta ma pune sa platesc o taxa judiciara de timbru de peste 8000 ron intr-un proces de partaj...eu fac cerere de ajutor public judiciar...mentionind pe propia raspundere ca nu am venit...din salari de peste 4 ani, am adus si adeverinte pe ultimi 4 ani de la circa finnanciara ca nu realizez venituri, platesc o pensie de intretinere minima de 150 ron/luna....iar completul motiveaza aberat ca am beneficiat in 2008 de o donatie si suma pe care o revendic sa nu platesc sulta de peste 500.000 ron instanta motiveaza ca la o asa suma sa te judeci este necesar sa platesti neaparat taxa.....eu sunt in situatia eminenta sa ajung in strada...deoarece donatia amintita de instanta este specificat de mine prin acte bancare si martori ca am primit-o exclusiv sa platesc datorii-le pe care le-am facut
pentru constructia unei case si a unui spatiu comercial bani nu mai am...
Ce fac in situatia asta in care mai intii trebuie platita taxa si pe urma se uita in dosar instanta....
Intrebare daca platesc taxa si consider ca am fost prejudiciat unde pot face plingere sau deschide un proces pentru a recupera taxa....si a cere eventual daune
bani de taxa sunt purtatori de dobinda...trebuie sa dau in judecata fiecare judecator in civil sau dau in judecata Curtea de apel....daca da unde la CEDO...la
Haga...la presedintele SUA... Daca stie cineva cum se rezolv acesta problema
va rog sa-mi dati un raspuns urgent.Va Multumesc,#-o

Cel mai recent răspuns: Domitian , utilizator 19:41, 13 Septembrie 2012
in termen de 5 zile de la comunicare faceti cerere de reexaminare a cer de ajutor public , aceasta se va judeca de un alt complet, mentionati toate aceste aspecte si depuneti si chit/fact sau orice alte dovezi insustinerea platii datoriilor din banii primiti ca donatie, eventual
taxa este cea indicata de instanta.impotriva incheierii de respingere a ajutorului public puteti face recurs.
Multumesc, am inteles mai am o mica sansa...am vazut solutia inca nu am primit comunicarea.
Deci pot face recurs chiar daca si dupa reexaminare va scrie in solutie ,,irevocabil''...?
Daca se poate sa-mi dati unraspuns in sensul acesta ...va multumesc,
nu, impotriva incheierii prin care se respinge cererea de ajutor public se face doar cerere de reexaminare , aceasta fiind irevocabila, daca si aceasta se respinge va trebui sa platiti taxa astfel cum a fost stabilita de instanta, altfel vi se va anula cereea de partaj ca fiind netimbrata
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru. reclamantul a dat o declarație falsa precum ... sorin33 sorin33 Taxa de timbru. Reclamantul a dat o declarație falsa precum ca el nu are venituri (el lucrând în străinătate),și a obținut ajutor judiciar iar acum ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru handsu handsu Daca exista posibilitate de a face recurs impotriva refuzului instantei de a admite cererea privind neplata taxei de timbru pentru partea care se afla in ... (vezi toată discuția)
Ajutorul public judiciar în materie civilã antonescu gheorghe antonescu gheorghe Cauză civilă în constatare şi în revendicare. La depunerea cererii introductive, reclamantul taxează cu o sumă stabilită şi acceptată de judecătorul ... (vezi toată discuția)