avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pensie intretinere! art 305
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pensie intretinere! art 305

buna ziua!
In luna septembrie 2011 am primit prin posta o hot jud prin care sunt obligat sa platesc pensie de intretinere in valoare de 120 ron incepand cu luna aprilie 2011.
Incepand cu luna octombrie 2011 la o luna dupa ce am primit instiintarea am inceput sa trimit lunar prin mandat postal suma de 55 ron pana in luna sep 2012.
Mentionez urmatoarele lucruri: eu nu am loc de munca din 2010 si fiica mea a terminat studiile in luna iunie 2012.
Pe data de 12 sep 2012 am fost impreuna cu domnul politist care se ocupa de dosar sa faca prezentarea dosarului in fata procurorului ! domnul procuror a spus ca este abandon de familie pe art 305... si ca dosarul o sa ajunga in instanta !
Va intreb, ce inseamna ,,neplata cu rea-credinta,, ???
Va mai spun doar ca am platit timp de 15 ani de zile pensie alimentara!
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:37, 13 Septembrie 2012
Eu nu cred ca acest dosar va fi trimis in instanta sau ca va fi finalizat cu o condamnare pt infractiunea de abandon de familie, daca situatia de fapt este cea descrisa de dvs.

Neplata cu rea-credinta a peniei de intretinere inseamna ca dvs ati realizat venituri si ati refuzat cu buna stiinta sa va achitati obligatiile stabilite de instanta/lege fata de copilul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatirea pensiei alimentare! smihaicj smihaicj Buna ziua! Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare din urma tuloiu tuloiu Numele meu este Tuloiu Mihai am fost casatorit si am o fetita de 4 ani si 10 luni.Fata a ramas in custodia mea mama fiind obligata la plata pensiei in valoare ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)