avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul individual de munca...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul individual de munca...

...incheiat cu un angajator presupune ca beneficiem de toate drepturile inscrise in contractul colectiv de munca la nivel national????
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:42, 21 Ianuarie 2009
Prin incheierea contractului individual de munca nu se poate deroga de la prevederile contractului unic la nivel national, deci beneficiati de toate drepturile prevazute acolo.
Contractul individual de munca nu poate sa contina dispozitii contrare contractului colectiv de munca. Daca in CIM nu se prevad anumite drepturi din CCM, acest lucru nu inseamna ca aceste dispozitii nu se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm unic la nivel national vs ccm unic ramura Daniel_Gaftoi Daniel_Gaftoi Buna seara, in compania mea se face concediere colectiva . CCM pe societate a expirat in 31.12.2007 si de atunci nu s-a mai incheiat nici un fel de act ... (vezi toată discuția)
Concediere art 65 (1) desfiintare loc de munca anymaryh anymaryh Buna seara! va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri: 1. termenul de preaviz de 20 zile lucratoare este de la data comunicarii, de ex. prin posta, este ... (vezi toată discuția)
Concediere, desfiintarea postului ancabulate ancabulate Buna ziua, Pe data de 7 septembrie am fost concediata de la firma pentru care lucram, deoarece s-a luat decizia de a se desfiinta postul respectiv. Am ... (vezi toată discuția)