avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire placute cu nr de inmatriculare si talon in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire placute cu nr de inmatriculare si talon in baza art 118 pct 2 din OUG 195/2002

Buna seara,

Mi s-a intocmit un pv in baza art. 7 din legea 38/2003 si sanctionat de art. 55 al. 5 lit. a din aceeasi lege.Ca masura complementara mi s-au retinut si placutele cu nr de inmatriculare si talonul in temeiul art.58 ind.1 din OUG 34/2010.

Exista posibilitatea de a mi se restitui placutele cu numarul de inmatriculare si talonul in baza articolului mai jos mentionat?

Art. 118. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Recurs sau contestatie in anulare? stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m am fost rugat de un prieten sa-l ajut cu o problema..si as avea nevoie de un sfat:D. lucrurile stau cam asa: fiind sanctionat pentru trecere la nivel de cale ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie Mihaelatm Mihaelatm Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?: 1) se achita pv si se depune contestatia? sau 2) se achita pv in urma depunerii ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 30 zile. iriiri iriiri Buna ziua, Am o intrebare legata de recuperarea pemisului de conducere care a fost suspendat pe motiv de depasire neregulamentara.La constatarea abaterii nu ... (vezi toată discuția)