avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor

Buna seara.In urma cu o saptamana am fost chemat la sectia de politie de pe raza comunei in care locuiesc,in legatura ca am furat un vitel.Un recidivist care este vecin cu mine m-a influentat sa ma duc cu el sa furam animalul.Eu nu am intrat in curtea partii vatamate ci recidivistul,eu prelund animalul si dus mai departe sa-l vand.Cand am fost chemat la sectia de politie nu am recunoscut,iar a doua oara am recunoscut fapta.Am dat declaratie ca imi recunosc fapta.Acuma eu m-am impacat cu pagubitul,mi-a cerut 1000lei despagubire pt animal ca sa isi retraga plangerea.Daca si-a retras plangerea eu mai pot pati ceva?Intre timp l-a adus pe recidivist in localitate sa faca reconstituirea infractiunii,iar eu am fost luat si dus la tribunal sa dau declaratie ca martor,iar judecatorul mi-a spus ca este posibil sa primesc 2 ani cu suspendare fiind la prima abatere si amenda penala.Va rog frumos sa ma lamuriti dc daca partea vatamata si-a retras plangerea si ne-am impacat,iar pe recidivist nu vrea sa-l ierte de ce eu primesc 2 ani cu suspendare sau amenda penala.Multumesc anticipat!
Astazi am fost la sectia de politie sa vad ce mi se poate intampla si mi s-a spus ca voi fi judecat pt fapta facuta,iar pentru ca am platit prejudiciul partii vatamate mi se va mai atenua din fapta facuta.Voi primi amenda sau puscarie?Cam cat ar fi in mare amenda sau pt cat timp voi fi primi sa fac puscarie?
Din ce v-au spus astazi veti primi probabil o pedeapsa cu suspendare.

Sa aveti grija ca dupa aceea si o gaina daca mai furati sau mai ajutati pe cineva sa o fure veti ajunge dupa gratii.

Nu este imposibil sa va fie aplicata o amenda penala dar nu as crede.

Daca sunteti la tara ar fi bine sa va angajati avocat deoarece instantele sunt cam dure si sa nu va treziti cu o pedeapsa cu executare...desi eu sunt de parere ca nu s-ar impune...
In urma infractiunii savarsite am primit 1 an cu suspendare.Problema mea este ca in urma cu 1 saptamana,plecand sa prindem iepuri de camp cu cativa prieteni neprinzand nimic,in drum spre casa,iepurii unui om erau pe drum, iar noi i-am prins.Persoana respectiva a sunat la 112 si a depus plangere impotriva noastra,retragandu-si-o a 2a zi.Intrebarea mea este:pot pati ceva deodata ce sunt in perioada de incercare iar sesizarea a fost facuta prin apel telefonic la 112???Animalele erau pe drumul public.Sesizarea pleaca mai departe???va multumesc anticipat


Intervenţie moderator
@alex 94, vă rog să continuaţi discuţia în topicul pe care l-aţi deschis ieri.Pe acesta îl voi închide, fiindcă nu este de dorit să se discute pe două topicuri aceeaşi problemă.
Dacă nu aţi citit încă regulamentul, sper să o faceţi curând, fiindcă nu aveţi voie să deţineţi două conturi de utilizator. Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire - pedeapsa strumful strumful Buna ziua, Acum cateva saptamani am iesit intr-o seara in club, am baut ceva pana am fost ametit destul de bine.Si inauntra am avut o mica altercatie cu ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Furt comis in termenul de incercare alexbeleaciorani alexbeleaciorani Buna seara.In luna septembrie, impreuna cu un recidivist am sustras din curtea unui om un vitel.Eu decat l-am preluat si l-am dat altcuiva sa-l vanda.Nu am ... (vezi toată discuția)