avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna ziua!
As avea nevoie de o lamurire in urmatoarea situatie:
Un dezvoltator imobiliar construieste mai multe blocuri de locuinte. Pentru blocurile nr. 1 si 2 sunt constituite asociatii de proprietari. Pentru blocul nr. 3, datorita faptul ca acesta este recent finalizat, nu exista decat un numar redus de noi proprietari, in consecinta neexistand asociatie de proprietari pentru acest imobil. In contractele de vanzare - cumparare incheiate cu noii clienti se specifica ca acestia au obligatia sa adere la asociatia de proprietari ai blocului 1. Intrebarea mea este urmatoarea: daca acum exista in blocul nr. 3 un numar suficient de proprietari pentru a fi infiintata o noua asociatie de proprietari, atunci se poate realiza acest lucru, in ciuda prevederilor contractuale?
Indiferent in care dintre situatii, respectiv daca se infiinteaza asociatie pentru blocul nr. 3, sau proprietarii adera la asociatia blocului nr. 1, dezvoltatorul imobiliar care detine dreptul de proprietate al celorlalte apartamente necontractata inca, ce face?
As dori o explicatie pentru aceste intrebari, daca ma poate lamuri cineva. M-ar ajuta si temeiul legal al fiecarui punct de vedere.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2012
Raluca Todea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:49, 14 Septembrie 2012
Voi incerca eu.
Pentru ca dezvoltatorul mai are apartamente de vandut, faceti cerere de aderare la una din asociatiile existente, iar cand dezvoltatorul va ajunge in inferioritate ca numar de apartamente fata de cele vandute deja, organizati infiintarea asociatiei in blocul dv.

Este destul de sensibila situatia actuala deoarece facturile care vin pe consumurile din blocul dv. ar trebui repartizate de catre administratia altui bloc, iar amestecul cu niste apartamente nelocuite si nevandute ar putea crea incurcaturi. Dar cu putina atentie din partea proprietarilor din blocul dv. poate veti reusi sa treceti peste situatia aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligația legala cutii postale Evvv Evvv Cine are obligația legala de a achiziționa cutii postale pentru un bloc rezidențial? Dezvoltatorul sau asociatia de proprietari? Luând în considerare ... (vezi toată discuția)
Poate dezvoltatorul unui ansamblu imobiliar să fie și președintele asociației de proprietari? MuzaUrbana MuzaUrbana Buna ziua. As dori sa stiu daca unul dintre asociații unu grup de dezvoltatori imobiliari are dreptul sa fie si președintele asociației proprietarilor? ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)