avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Imi cer scuze dar am atatea probleme,multumesc celor ca imi raspund. In anul 1984 a murit socrul meu.S-a deschis succesiune ,s-a eliberat Certificat de mostenitor soacrei si sotului meu in care este mentionat bunuri mobile-obiecte de imbracaminte,bunuri imobile 1/2 cota indiviza din imobilul situat in................compus din teren 300 mp,terence a fost dobandit prin cumparare in 1959 si constructia din paianta invelita cu tabla situata pe acest teren,constructie ce a fost edificata de ambii soti in timpul casniciei prin contributie egala. Restul 1/2 formeaza cota bun comun al sotului supravietuitor (soacra mea).MOSTENITORI- soacra mea 1/4 si sotul meu ca unic fiu 3/4. Acest Certificat a fost eliberat in baza unei chitante de mana cu martori(de vanzare-cumparare),de o schita de mana pe un proces verbal dat de catre CPMB/1971.Din anul 1964 se plateste impozit pe cladire si teren la Primarie. In anul 2012 a murit si soacra mea ,am facut succesiunea dar numai pe un loc de veci pentru ca a trebuit sa depunem dosar la primarie pentru Ordinul Prefectului.Intrebarea mea este nu se putea trece in Certificatul de mostenitor al sotului datele trecute in vechiul Certificat dupa tatal lui ,reantregirea bunului imobil pentru ca este singurul mostenitor si sa facem intabularea cu acest a(deoarece OP dureaza cel putin la aceea Primarie ani de zile)? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tucalouisa , utilizator 10:04, 18 Septembrie 2012
In certificatul de mostenitor, vorbiti de un teren si constructie din paianta, exact acest imobil il va mostenii fiul. De ce acum spuneti ca ati facut succeiune dupa un loc de veci?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
gmancila, utilizator
Multumesc,pentru ca in Certificatul de mostenitor nu apare decat acest loc de veci,Deoarece nu aveam decat chitanta de mana pentru casa si teren am cerut Ordinul Prefectului.Aici nu inteleg eu,de ce in anul 1984 cand a murit socrul meu s-au facut 2 Certificate de mostenire ,pe soacra si sotul meu,Iar acum la moartea soacrei de ce nu a trecut pe certificatul de mostenire al sotului 37% ale lui + 63% ale decedatei.El fiind singurul mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune teo_dor teo_dor Buna ziua. In urma cu 9 ani mi-a decedat sotia si nu am facut succesiunea cu soacra, acum 2 ani a murit si aceasta. Nici dupa sotie nici dupa soacra nu am ... (vezi toată discuția)
Am drept la mostenire? 2680512521612 2680512521612 situatia mea este urmatoarea : - in anul 1993 a murit socrul meu - in anul 2000 luna iunie a murit sotul meu - in anul 2000 luna septembrie a murit copilul ... (vezi toată discuția)