avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata dupa proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata dupa proces

Buna ziua.
Am si eu o intrebare, va rog frumos sa ma ajutati daca se poate.
In urma unui proces, dupa ce am dat in judecata fostul loc de munca pentru neplata salariilor, si am castigat, asta insemnand ca trebuie sa primesc banii respectivi, cum se procedeaza sa ii chiar primesc? Trebuie facuta o cerere, ceva, la tribunal, sau trebuie dat contul personal, pentru a-mi intra banii respectivi in cont?
Va rog frumos, ma puteti lamuri cu un raspuns? Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters225946 , utilizator 14:01, 14 Septembrie 2012
Buna ziua!
Procedura este urmatoarea: legalizati si investiti cu formula executorie sentinta emisa de catre instanta unde s-a judecat cauza.
Adresati o cerere catre fostul d-voastra angajator in care ii puneti in vedere ca in termen de .... zile sa procedeze la achitarea sumelor pe care vi le datoareaza in baza sentintei nr........
Daca dupa trecerea termenului indicat de catre d-voastra in cuprinsul notificarii, fostul angajator nu procedeaza la punerea in executare a sentintei nr...., va puteti adresa unui executor judecatoresc care va executa fostul d-voastra angajator.
Hotararile in litigiile de munca sunt executorii de drept .. prin urmare, nu se investesc cu formula executorie ..
Multumesc mult pentru raspunsul rapid. Scuze ca nu prea ma pricep la lucruri de acest gen, asa ca va intreb: ce inseamna ,,a investi cu formula executorie sentinta emisa''? Multumesc mult, din nou!
Este o formula prin care se imputerniceste si se ordona organelor de executare sa puna in executare prezenta hotarare.

In aczul dvs, nu este nevoie de o astfel de investire intrucat hotararea este executorie de drept.
Multumesc frumos, m-ati ajutat mult! O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita horenciuc valentina horenciuc valentina Sunt administrator la o asociatie de proprietari.Am dat in judecata un rau platnic si am obtinut sentinta civila unde acesta este obligat la plata datoriei. In ... (vezi toată discuția)
Sentinta executorie anonim anonim am cistigat contestatia unei decizii de concediere. Tribunalul mi-a acordat drepturi salariale neacordate de fostul angajator. Cum pot sa execut aceasta ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)