avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale factura trebuie insotita de contract
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

factura trebuie insotita de contract

Buna seara. As dori sa aflu daca inante de a presta un serviciu sau vanzarea unui bun finit trebuie sa intocmesc un contract, pentru a ma acoperii de eventualele neplaceri cu privire la incasare.
Tot la acest capitol as vrea sa stiu daca pot da in judecata pe un rau platnic doar cu factura semnata de el, neavand si un contract semnat in prealabil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:09, 14 Septembrie 2012
Pentru vanzare produse si chiar prestari de serviciu este suficienta factura care trebuie sa mentioneze pentru ce anume produs, serviciu, data finala a platii, modalitati de plata. Este necesar sa intocmiti un contract de prestari servicii sau vanzari produse cand acestea se deruleaza pe o anume perioada. De exemplu contract insemana si un simplu bilet de autobuz, deoarece in acesta se regasesc atat obligatiile cat si drepturile partilor (calatorul si compania de transport).
Sigur ca puteti da in judecata acel rau platnic daca aveti o factura neachitata, conditia sa existe pe acea factura datele lui de identificare iar serviciul, produsul sa fi fost livrat, executat si sa existe termenul scadent al facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari pers. fizice - casa de marcat sau facturi/chitante? mrnalexandru mrnalexandru Buna seara, Am o intrebare scurta la care nimeni nu a stiut sa imi raspunda concret, pana acum. Detin o SC prin intermediul careia doresc sa efectuez ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez creante de la debitori rau-platnici? dan s dan s Are cineva idee ce sa fac sa imi recuperez creantele de la debitorii rau platnici ? (vezi toată discuția)
Inreg.cont. akitadolf akitadolf Va rog sa imi spuneti daca inregistrarea contabila 5311=707.701 este corecta. (vezi toată discuția)