avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta credit

buna ziua.am un credit de nevoi personale fara ipoteca de 350 euro pe luna.mai am un credit ipotecar pt locuinta 150 chf pe luna..am ramas in urma cu plata unei rate de 350 euro.nu reusesc sa ajung la zi.sunt in baza de date ca rau platnic.cit timp raman in baza de date?ce se intimpla daca nu reusesc sa platesc pt a ajunge la zi.am un copil de 6 ani si o nevasta care nu lucreaza.multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: alecsiaflorin , utilizator 09:24, 5 Octombrie 2012
In primul rind urmeaza sa va adresati direct la banca si sa expuneti situatia de fapt asa cum si este. Credeti-ma in caz de litigiu instanta va lua in consideratie acest fapt. Apoi tot cu banca urmeaza sa ajungeti la un numitor comun ce tine de reesalonarea achitarii creditului sau poate va fi posibila o vacanta la plata (pina cind sotia va iesi la munca). Iar daca nu incercati poate sa obtineti o refinantare (desi este cam problematic in cazul dvstra).
Principalul este sa conlucrati cu banca, sa raspundeti la telefoane, sa raspundeti in scris la scrisori, ca in caz de litigiu dlor sa nu invoce faptul ignorarii de catre dvstra a somatiilor lor.

Succese si trimiteti sotia la munca
1. cit timp raman in baza de date?
2. ce se intimpla daca nu reusesc sa platesc pt a ajunge la zi.am un copil de 6 ani si o nevasta care nu lucreaza.multumesc

Raspunsuri

1. 4 ani dupa stingerea datoriei
2. proprire pe salariu (pana maxim 30%, sau 50% in cazul in care sunt 2 sau mai multe creditori, sau procedura de executare silita, si vanzarea imobilului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stefan021, utilizator
Buna seara
Din cate am inteles eu este vorba doar de o luna intarziere....
Incercati sa platiti ratele in continuare fara a intarzia mai mult de 30 zile
Daca reusiti sa platiti mereu macar in a 29-a zi nu patiti nimic, mergeti asea cu o luna intaziere mult si bine.
Si ca sa va fie mai usor puneti lunar, daca puteti, cativa bani in plus fata de rata, usor usor se vor aduna si o sa ajungeti la zi.
Daca nu platiti deloc in continuare e valabil ce s-a spus mai sus.
Succes!
Cu stima

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita/credit imobiliar F.M. F.M. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie: In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la ... (vezi toată discuția)
Credit neachitat alexiastefania alexiastefania Am un credit de nevoi personale. Dupa ce am ramas fara servici, nu m-am mai putut descurca cu ratele si dupa trei esalonari,am platit doar cat am putut,ca sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea bancii in caz de imposibilitate de plata rata ancutzic@ ancutzic@ BUNA ZIUA! As avea nevoie de niste pareri in urmatoarea situatie. Am un credit ipotecar pe o perioada de 35 de ani in val de 92000chf, la o banca si de ... (vezi toată discuția)