Buna ziua!Ma numesc Mirela si am si eu o intrebare.
Daca tatal copilului meu nu arte serviciu si nu-mi plateste pensie alimentara ,ce se poate face in privinta asta?
De fapt,de cand am copilul in custodie,nu i s-a dat pansie alimentara(an 2004).
Si nici de vizitat nu-l mai viziteaza.Copilul a uitat cine este tatal lui .
A-si dori sa stiu ce pot face in privinta pensiei alimentare.
Multumesc frumos.
Daca sotul dvs nu realizeaza venituri dvs, nu vad cum ati putea obtine pensia de intretinere.
Daca , totusi , acesta presteaza o munca remunerata , situatia acestuia schimbandu-se intre timp , aveti dreptul a cere pensia de intretinere, printr-o cerere de chemare in judecata avand ca obiect calcularea acesteia ,adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza partatul sau reclamantul!
Va sfatuiesc sa va informati daca sotul obtine sau nu venituri...Succes
Ii puteti face o plangere penala pentru abandon de familie, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 305 Cod Penal, pentru neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere. De asemenea exusta un termen de prescriptie de 3 ani de cand puteti solicita plata pensiei, respectiv ian. 2006. Totodata daca pensia a fost stabilita in 2004, puteti introduce o actiune de majorare a pensiei de intretnire avand in vedere faptul ca salariul minim pe economie s-a majorat de la 1.ian.2009
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
elenyta 7
Fiul meu a implinit 18 ani cum poate sa beneficieze in continuare de pensie alimentara.? Ce trebuie sa faca si ce acte ii trebuiesc? Tatal lui mai are un ... (vezi toată discuția)