avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recurerare bani dati cu imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recurerare bani dati cu imprumut

as dori din suflet sa-mi raspunda un avocat daca se merita sa intentez procez unei persoane de rea credinta care nu vrea sa-mi mai restituie banii si daca proba cu tel mobil (mesaje , convorbiri ) se poate constitui proba in instanta
va multumesc anticipat , Mihaela
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 10:27, 24 Septembrie 2012
Daca faceti dovada acordarii imprumutului cu probe concludente si relevante aveti sanse. Puteti folosi pe langa probele cu telefonul mobil si proba cu martori, poate sunt persoane care cunosc faptul ca l-ati imprumutat, persoana carora imprumutatul le-a marturisit ca a luat bani imprumut de la dumneavoastra.
Se poate doar daca cel imprumutat il are ca avocat pe cetateanul turmentat si acesta nu invoca un articol de lege in care se precizeaza ca actele juridice ce cuprind o suma de bani mai mare de 250ron se pot dovedi doarprin inscris.Sau poate ca i-ati imprumutat o suma de bani pana in 250 de lei...
Claudiu90 a scris:

...actele juridice ce cuprind o suma de bani mai mare de 250 ron se pot dovedi doar prin inscris....


Se poate sa specificati care articol de lege reglementeaza acest fapt? Multumesc mult!
Art 1191 din vechiul cod civil, care a fost exceptat de la abrogare odata cu intrarea in vigoare a noului cod civil.Acest articol 1191 din vechiul cod civil va ramane in vigoare pana la introducerea noului cod de procedura civila ce cuprinde la randu-i o dispozitie asemanatoare.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probele in noul cod civil D-ele-A D-ele-A Conform noului cod civil probele sunt reglementate? Ce articole cuprind reglementarea? Conform vechiului cod, marturisirea era prevazuta in art. 1204, 1205, ... (vezi toată discuția)
Vechiul sau noul cod civil??? simonik2011 simonik2011 buna ziua, un prieten a imprumutat unei persoane o suma de bani in cursul lunii iunie 2011,(i-a achitat o rata la banca), intelegerea a fost sa-i inapoieze ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din imprumut danadi_53 danadi_53 Un \"prieten\" mi-a solicitat de urgenta un imprumut. Am discutat conditiile acordarii si termenul de rambursare a imprumutului. I-am dat banii si am ... (vezi toată discuția)