avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua.
Am o cunostinta care are o problema.Un domn a facut un testament cu sotia lui in care se specifica in felul urmator : daca moare el inaintea ei,toate bunurile mobile si imobile ii revin ei si invers.Ea a decedat in iulie anul acesta.Nu aveau copii nici parinti supravietuitori.Singurele rude sunt nepotii si din partea lui si din partea ei, din partea fratilor decedati.Acum domnul vrea sa vanda tot ,dar nu stie cum sa procedeze sa nu aibe probleme.Se deschide succesiune chiar daca are testament sau doar se duce si accepta el singur succesiunea?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
looly, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:53, 15 Septembrie 2012
Din cate spuneti testamentul este conjunct, adica in acelasi testament au testat unul catre altul doua persoane, fie ele si soti, acest testament este interzis, nu si produce efecte. Daca mergeau la un notar acesta II sfatuia cum se intocmeste daca nu in forma autentica macar olograf, adica doua testamente separate scrise semnate se datate de mana testatorului.
In cazul de fat a, trebuie deschisa succesiunea, Sotul supravietuitor vine in concurs pe legal cu clasele de mostenitori 1-4. Daca testamentul era autentic Sotul culegea toata mostenirea, neexistand mostenitori rezervatari, daca era olograf erau chemati si mostenitorii legali pentru a se pronunta daca sunt de acord cu testamentul. Testament autentic inseamna cel facut la notar.
Ma scuzati.Am uitat sa mentionez.Testamentul este autentic,facut la notar,de fapt sunt doua,exact cum ati mentionat dvs.Deci el este acum singurul mostenitor.Cum procedeaza sa vanda cat mai repede?Merge la notar si accepta succesiunea?
Pai.....e cu totul altceva....incercati sa expuneti situatia exacta...ce ati spus prima oara si ce spuneti acum....
Testamentul nu este act de proprietate ! Trebuie dezbatuta succesiunea, la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, trebuie prezentat testamentul, certificatul de deces, actele de proprietate, certificatul de casatorie, 2 martori, certificate fiscale pt imobil, dupa eliberarea certificatului de mostenitor poate intra in posesia mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu testamentul? glo glo am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)
Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)