avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTREBARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTREBARE

SALARIATUL X a lucrat lunile ian,feb,martie,aprilie,mai 2012 la o firma de paza la 31 MAI nu ia dat dreptul ptr concediu de odihna din firma si-a restrins activitatea.
SALARIATUL a facut cerere ptr a plati C.O durata ptr lunile lucrate.
IN luna august a primit 9 zile pe C.O dar nu in perioada luni MAI 2012.
DAR trebuia ca CO sa fie efectuat in luna MAI 2012,cu 31 MAI mi sa incetat activitatea cu art 55{b]CM nu este adevarat ca salariatul nu sia dat acordul,ci administratorul unic a dispus acest art.
NEFECTUAREA CO in luna MAI,ce drepturi are salariatul x cum nu sia efectuat CO in perioada ianuarie-mai 2012.
Cel mai recent răspuns: silviu35 , utilizator 19:42, 15 Septembrie 2012
incepand cu ce data a incetat contractul individual de munca? 31 mai?
Cum sa dea concediu in august, daca salariatul nu mai e....salariat acolo?
Daca nu si-a luat CO in perioada lucrata, are dreptul la plata indemnizatiei proportional cu zilele lucrate. Faceti cerere scrisa, o trimiteti la angajator prin posta cu confirmare de primire. Sa aveti o copie a cererii acasa si sa pastrati dovada trimiterii pe posta (o sa o primiti intr-o saptamana de depunerea la oficiul postal).

Daca nu va plateste CO, mergeti la ITM. Probabil ca va lua si o amenda pentru asta. Daca nu se rezolva nici asa, se merge in instanta unde actiunea e scutita de plata taxei de timbru.
LA o firma de paza angajatorul da o nota ce documente sa aduca angajatul la angajare sa ii faca contract de munca,cind angajatul semneaza 2 exemplare din contract de munca nu ii da la mina nici un exemplar,ii zice ora este 2.8 lei la 240 de ore ei 670 lei in mina si banii ii da in plic ori semnezi stat cu 2.8 lei ora sau nu semnezi nimic iti da plicul cu salariu.
IN situatia asta un angajat ce face daca colegii lui nu sint uniti si angajatorul poate sa il dea afara il afla ca a reclamat.
CE solutie alege angajatul.
legal, trebuia sa va dea un exemplar la CI de munca. Tot ITM-ul este solutia. Faceti o sesizare.

Asta e un sfat pur legal. Nu inseamna ca nu veti avea in continuare probleme cu seful, probabil mai mari. Daca apreciati ca va exploateaza, schimbati locul de munca.
DAR daca nu imi da contractul la mina trag copie dupa un proces verbal si sa il verific la casa de asigurari si casa de pensii daca imi plateste contributia la stat.
da, puteti verifica asta si fara sa aveti ceva la mana. mergeti pur si simplu la CAS

Alte discuții în legătură

Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
C.o. dupa c.c.c. Pax_lolo Pax_lolo Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la acordarea C.O. dupa C.C.C. In C.I.M. am dreptul la 25 de zile pe an de C.O. In luna Ianuarie mi-am luat 1 zi de ... (vezi toată discuția)