avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

este vorba de pensia tatalui meu care este pensionat anticipat.
ar trebui sa i se recalculeze pensia la implinirea varstei de pensionare?
el asteapta un raspuns de la casa pensiilor in regim de asa zisa "urgenta" de un an si 3 luni.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 16 Septembrie 2012
Din ce motive a iesit anticipat?
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune ca trecerea de la pensia anticipata sau anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta se face din oficiu la data cand pensionarul respectiv indeplineste conditiile pentru pensia pentru limita de varsta.

2. La acea data i se recalculeaza pensia, se reduce diminuarea (daca este cazul) si se adauga eventuale stagii de cotizare asimilate (armata, facultatea etc.) si se emite o noua decizie de pensionare pentru limita de varsta.

3. Sa mearga din nou la Casa de Pensii in audienta la seful institutiei, cu documentele pe care le are si cu scrisorile adresate casei si va primi un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata monica-15 monica-15 Buna ziua ,tatal meu a avut pensie anticipata, in momentul cand a implinit varsta legala pt pensie normala i s a recalculat pensia, dar nu i s a luat in calcul ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia anticipata la pensia pentru limita de varsta Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o pensionara la pensie anticipata la indeplinirea varstei de pensionare la limita de varsta tb sa faca cerere ptr a i se calc din nou pensie femeie nascuta ... (vezi toată discuția)