avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta definitiva

Buna ziua !
Am dori sa stim in cat timp devine o sentinta definitiva si irevocabila .Noi suntem in proces de adoptie al unui copil care l-am avut in plasament de cativa ani,iar instanta a hotarat acum aprox 7 saptamani ca este adoptabil copilul.Noi am facut demersurile pentru adoptie(atestat etc),dar din cate am inteles dupa ce iese hotararea definitiva si irevocabila vom fi chemati la tribunal si noi ,iar irevocabila ar fi trebuit sa iasa la 15 zile de la hotarare .Este vreun demers care trebuie sa il facem noi?
Cel mai recent răspuns: mariteo17 , utilizator 09:03, 26 Noiembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un timp legal prevazut
Orice sentinta care nu este irevocabila, poate fi contestata intr-o alta instanta, intr-un termen precizat, insa daca nu se intampla sa fie contestata sentinta in acel termen, devine irevocabila.
De regula hotararea devine definitiva si irevocabile in situatia decaderii termenului de atac de catre partile interesate
Multumesc..pe noi ne-au anuntat ca in 15 zile o sa devina definitiva si irevocavila sentinta prin care copilul este adoptabil.Acele 15 zile autrecut de 7 saptamani,iar autoritatea tutelara nu ne-a anuntat nimic...putem face noi vreun demers pentru a afla cand a fost declarata sentinta definitiva ,si apoi sa putem merge mai departe? Sau trebuie facut aceasta doar de catre autoritatea tutelara?
acest răspuns util
Banuiesc ca ar trebui sa legalizati acea hotarare, adica sa apara mentiunea definitiva si irevocabila.

Numai ca o sentinta devine definitiva si irevocabila dupa trecerea termenului legal de atac, care se calculeaza de la data comunicarii hotararii la domiciliul--/sediul partilor din dosar.
acest răspuns util
Adresati o cerere pentru urgentarea redactarii hotararii...ca sa aduceti aminte la instanta despre acest caz.

Pana nu se redacteaza hotararea si se comunica nu aveti ce face.

Conteaza cand veti primi comunicarea hotararii judecatoreasti.
Multumesc echipei avocatnet..sfaturile dv ne-au ajutat ca dupa vreme indelungata sa terminam un proces de adoptie . Prin raspunsurile dv ne-ati incurjat(sunt sigura ca fara sa stiti poate),ne-ati indrumat incotro sa mergem sau sa nu mergem .
Doar ganduri bune ,pentru intregul colectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire suspendare permis circulatie ovigintech ovigintech Am fost in proces cu politia timp de un an de zile pentru contraventie sanctionata cu suspendarea permisului pe timp de 30 de zile, revin cu acest lucru in alt ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca dupa un proces cu tranzactie profagabi profagabi buna ziua. Va rog sa imi spuneti in cat timp dupa ultimul termen se emite o hotarare judecatoreasca. De asemena, doresc sa aflu daca aceasta hotarare vine ... (vezi toată discuția)