avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... punerea sub interdictie judecatoreasca a tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

punerea sub interdictie judecatoreasca a tatalui

In urma cu 2 ani, fiul meu in varsta de 12 ani, pe atunci in cutodia tatalui, a fost batut la domiciliul sau de varul tatalui, persoana bolnava psihic, care see afla de asemenea sub tutela fostului meu sot. Am reusit sa-mi iau copilul la domicliul meu pe cale de ordonanta presedintiala, minorul fiind vizibil traumatizat la acea data si am obtinut dupa mi bine de un an jumatate de procese si reincredintarea minorului.
Acum tatal cere din nou custodia minotului, condite in care la data respectiva a facut presiuni asupra mea direct si prin intermediul fiului meu sa renunt la plangerea penala impotrva lui, mi-a fost transmisa chiar prin fax de catre un reprezentant al politiei de unde acesta isi are domiciliul, un model de declaratie de renuntare la plangere, in scris de mana.Neaudiind minorul la acea data, procurorii s-au pronuntat prin N.O.P, pe 180 C.pen, motivand ca atiunea a fost comisa de o persoana fara discernamant.Au mentionat insa ca aceasta persoana fara discernamant care a cauzat lovituri evidentiate prin echimoze vizible pe corpul fiului meu, asa cum arat in crtificatul medico-legal, se afla la acea data sub tutela fostului meu sot.
Intrebare, mai pot redeschide la aceasta data ancheta penala? Inteleg ca dreptul meu la actiune in instanta impotriva ordonantei procurorului a fost prescris, 20 zile de la primire. Dar, mai pot depune o alta plagere impotriva fostului meu sot, el fiind in fapt vinovat de nesupravegherea celor doi sau pe baza ordonantei emise as putea sa cer direct instantei de judecata punerea lui sub interdictie??/
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 19:32, 16 Septembrie 2012
Cu privire la posibilitatea de a ataca rezoluţia dată de procuror, nu mai există această posibilitate.
Dacă doriţi so solicitaţi decăderea tatălui din drepturile părinteşti pentru incidentul din urmă cu 2 ani, cred că va fi dificil, întrucât timpul a trecut, copilul v-a fost încredinţat, şi nu au mai existat între timp incidente care să pună copilul în pericol .Poate că totuşi datorită neglijenţei de carea dat atunci dovadă nu va putea obţine custodia comună, iar custodia unică nici atât, Aduceţi dovezi în instanţă despre ceea ce s-a petrecut atunci şi sigur va avea relevanţă şi se va ţine cont de acea neglijenţă, după cum cred.
Multumesc pentru sfat, asta am si facut prin intampinare si am de pus mai bine de 20 de inscrisuri la dosar, reprezentand raspunsuri la petitiile mele inaintate pe atunci catre DGASPC si politiei, incheieri de sedinta in care tatal nu s-a prezentat, hotarari privind stabiliriea pensiei de intretinere pe cale de OP,caracterizare minor din partea dirigintelui actualei scoli.
Am marele noroc ca fondul se judeca de aceeasi dna. judecator care a dispus in urma cu 2 ani pe cale de ordonanta presedintiala stabilirea domiciliului minorului la domiciliul meu, desi competenta actiunii mele era de domiciliul paratului. Tot ea, audiind minorul a notat in sentinta faptul ca minorul prezenta la acea data ticuri verbale si ca era puternic traumatizat., fapt pentru care m-a obligat sa urmez cu fiul meu sedinte de consiliere psihologica.Parca a fost ieri...., cu lacrimi in ochi ii spuneam ca eu nu am acest drept, deoarece copilul era incredintat la acea data in custodia tatalui singurul care putea sa dispuna....a treia zi am scos un cetificat de grefa in baza caruia am ridicat in aceeasi zi copilul de la tata si de atunci fiul meu locuieste cu mine....Dar..am cedat .la rugamintile copilulului si nu l-am decazut la acea datat din drepturile parintesti...si daca altele au avut parte de "lei paralei" in divorturi cu minori/..si de o lupta dreapta.....eu am parte de un "sarpe" in adevaratul sens al cuvantului,,,alunecos...care musca atunci cand te astepti mai putin...

Problema mea e faptul ca tatal, care in urma cu doi ani mergea pe calea intimidarii minorului, amenintandu-l ca-l va dezmosteni, acum a inceput sa-i ofere minorului diverse bunuri materiale pe care eu nu i le mai pot oferi, deoarece toata povestea de acum 2 ani aproape m-a ruinat. Procesul de reincredintare a durat un an si jumatate si am avut tot felul de presiuni din partea fostului meu sot si a familiei sale, fapt pentru care am reusit sa-mi distrug afacerea pe care o aveam si sa nu mai pot sa-i ofer copilului aceleasi conditii materiale pe care le au colegii lui. Fiul meu a devenit o persoana foarte materialista din cauza razboilului intre mine si tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)
Cum promovez o ordonanta presedintiala dupa fond? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Dupa un proces crunt cu fosta sotie, am obtinut un program extins de vizitare pentru fiul meu in varsta de 7 ani, precum si dreptul de exercitare ... (vezi toată discuția)
Custodie minor davidutu davidutu In urma unei relatii de concubinaj am un fiu in varsta de 4 ani , copilul este recunoscut de tatal sau . Tatal a plecat in Italia pe cand copilul avea 7 luni ... (vezi toată discuția)