avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate valabilitate copie legalizata procura
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

valabilitate copie legalizata procura

buna ziua! am fost imputernicita prin procura sa-l reprezint pe nepotul meu la orice intitutie. Pentru a ridica alocatia copilului, posta mi-a cerut originalul, normal ca nu l--am dat, facand o copie legalizata. Dna. diriginta dand termen de valabilitate acesteia. Este posibil asa ceva, are dreptul de a da un termen valabil? Daca este o copie legalizata, deci este echivalentul originalului, care nu are specificat un termen/perioada anume. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie, unde ma pot adresa pentru a impiedica un abuz.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: waspwasp14 , utilizator 14:38, 18 Septembrie 2012
Copia legalizata nu este echivalentul originalului, este o copie conforma cu originalul, copia legalizata nu are un termen de valabilitate, ea este valabila cat timp originalul actului dupa care s a facut copia legalizata exista si este valabil. Procura poate fi revocata in orice moment de mandant, conform NCC procura este valabila, daca partile nu prevad altfel, 3 ani.
multumesc pentru lamuriri. dar in privinta postei, ce pot face pt. a mentiona abuzul in privinta valabilitatii impuse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de valabilitate pentru o procurã robertsega32 robertsega32 Bună ziua. Conform art 2015 NCC, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui, dacă părţile nu au prevăzut un termen. Se aplică acest ... (vezi toată discuția)
probleme cu procura ylys ylys In anul 2006 am fost imputernicit de care sora mea sa ma ocup de documentatia necesara pentru ca fata ei sa beneficieze de alocatie. Prin aceeasi procura sunt ... (vezi toată discuția)
Procura / imputernicire pentru anaf - valabilitate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am un PFA infiintat la Galati dar eu locuiesc la Bucuresti. In ultima perioada am fost nevoit sa fac cateva drumuri si mi-as dori sa evit acest ... (vezi toată discuția)