avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termenul de valabilitate pentru o procurã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termenul de valabilitate pentru o procurã

Bună ziua. Conform art 2015 NCC, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui, dacă părţile nu au prevăzut un termen. Se aplică acest articol şi în cazul unei procuri încheiate la notar? Deci, dacă un mandant împuterniceşte un mandatar cu puteri depline (să cumpere, să vândă etc) şi în procură nu se specifică un termen, termenul de valabilitate al împuternicirii va fi de 3 ani?
De asemenea, dacă împuternicirea a fost încheiată înainte de intrarea NCC în vigoare, termenul de trei ani este valabil?
Mulţumesc.
Pentru procurile incheiate pe NCC daca partile nu prevad altfel procura este valabila 3 ani si se si specifica in continutul acesteia. Daca procura este facuta pe VCC , mandatul inceteaza conform VCC,prin ducerea la indeplinirea a mandatului, prin revocare, moartea mandantului si celelate cazuri , fara a fi specificat un termen calendaristic.
In cazul in care am facut o procura soacrei mele cu 6 luni in urma pentru cumpararea unui imobil ,aceasta fiind folosita pentru cumpararea imobilului mai este valabila pentru cumpararea altui imobil sau trebuie sa fac o alta procura?in respectiva procura nu este specificat despre ce imobil este vorba . Va multumesc pentru eventualul raspuns

daca e facuta de exemplu "pe stilul general" adica sa cumpere/achizitioneze dupa cum va crede de cuviinta un imobil pe teritoriul.... in conditiile cele mai avantajoase ...., la pretul pe care-l considera ca fiind cel mai avantajos......, nu vad de ce nu ar fi valabila atata timp cat nu ati revocat-o.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mandatul cu reprezentare
Art. 2015

Durata mandatului

Dacă părţile nu au prevăzut un termen, contractul de mandat încetează în 3 ani de la încheierea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura leusan leusan O procura speciala intocmita cu 10 zile inainte de aparitia noului cod civil ,cat are valabilitate daca nu este specificat termenul in ea.? (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura ... Tina D Tina D Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura specială transmisibila :(.. sa se ocupe de acte/ vânzare (la ce preț consideră mandatarul ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei procuri free4_more free4_more Buna seara, Vreau sa va explic o situatie, poate imi da si mie cineva un raspuns. Acum 4 ani si 2 luni aprx am facut procura cuiva sa poata sa vanda un teren ... (vezi toată discuția)