avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general delegatie in strainatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

delegatie in strainatate

a trebuit sa fac o deplasare in strainatate impreuna cu alte 8 persoane ,eu fiind conducatorul grupului. In aceasta calitate a trebuit sa ridic la plecare o suma destul de mare de bani (lei).
Conform serviciului nostru finsnciar pentru orice delegatie se pot ridica numai lei. Pentru ca aveam nevoie de euro in deplasare eu am schimbat aceasta suma de lei in euro la o casa de schimb (cu chitanta).In cursul deplasarii a trebuit sa schimb si o parte din acesti euro in alte monede. La intoarcere a trebuit sa decontez cheltuielile (cheltuielile in euro si alte mi s-au echivalat la cursul BNR) ;euro ramasi a trebuit din nou sa-i schimb la o banca si sa returnez lei asa cum am primit. Din aceste siruri de schimburi am iesit cu o paguba de vreo 200 lei. Daca diferenta se referea numai la banii ridicati pentru mine era usor de trecut cu vedere( nu ne zgarcim la fiecare leut) ,dar cei mai multi bani au fost ridicati de mine pentru nevoile grupului. Are dereptate serviciul financiar? asa este corect sa se faca decontul?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:37, 16 Septembrie 2012
Serviciul financiar este obligat sa inregistreze diferentele de curs valutar, care pot fi favorabile sau nefavorabile, asa cum este exemplul expus de Dvs..
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da, dar nu sa suporte delegatul diferentele de curs. Eu asa am inteles, ca diferentele fata de cursul B.N.R. le suporta acesta.
Din moment ce societatea le inregistreaza pe cheltuieli, cum sa recupereze diferenta de curs de la salariat, Iulian? Bineinteles ca nu este legal cum vor sa procedeze salariatii de la serviciul financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea diferentei de curs valutar G.V. G.V. Buna ziua, daca emit o factura exprimat in euro, cum se contabilizeaza diferenta de curs valutar cand intra c/v facturiii la banca, si cand banca schimba ... (vezi toată discuția)
Diurna si taxe de drum deplasari externe Alledevi Alledevi Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este corect. Am avut o deplasare externa. Cei din conducerea unitatii mi-au acordat diurna in LEI nu in EURO ... (vezi toată discuția)