a trebuit sa fac o deplasare in strainatate impreuna cu alte 8 persoane ,eu fiind conducatorul grupului. In aceasta calitate a trebuit sa ridic la plecare o suma destul de mare de bani (lei).
Conform serviciului nostru finsnciar pentru orice delegatie se pot ridica numai lei. Pentru ca aveam nevoie de euro in deplasare eu am schimbat aceasta suma de lei in euro la o casa de schimb (cu chitanta).In cursul deplasarii a trebuit sa schimb si o parte din acesti euro in alte monede. La intoarcere a trebuit sa decontez cheltuielile (cheltuielile in euro si alte mi s-au echivalat la cursul BNR) ;euro ramasi a trebuit din nou sa-i schimb la o banca si sa returnez lei asa cum am primit. Din aceste siruri de schimburi am iesit cu o paguba de vreo 200 lei. Daca diferenta se referea numai la banii ridicati pentru mine era usor de trecut cu vedere( nu ne zgarcim la fiecare leut) ,dar cei mai multi bani au fost ridicati de mine pentru nevoile grupului. Are dereptate serviciul financiar? asa este corect sa se faca decontul?
Serviciul financiar este obligat sa inregistreze diferentele de curs valutar, care pot fi favorabile sau nefavorabile, asa cum este exemplul expus de Dvs..
Din moment ce societatea le inregistreaza pe cheltuieli, cum sa recupereze diferenta de curs de la salariat, Iulian? Bineinteles ca nu este legal cum vor sa procedeze salariatii de la serviciul financiar.