avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... asigurare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

asigurare locuinta

in cazul in care locuinta este inchiriata,cine are obligatia de a achita asigurarea?proprietarul sau chiriasul?si art de lege ,va rog.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:48, 16 Septembrie 2012
Proprietarul/locatorul este cel care trebuie sa incheie asigurarea PAD. Chiriasul nu are un interes asigurabil in legatura cu riscurile PAD. In cazul in care polita va fi incheiata de chirias, acesta va avea calitatea de contractant si NU si cea de beneficiar al eventualelor despagubiri, acest drept revenind in exclusivitate proprietarului.

Poate va este util si acest articol publicat de Avocatnet.

Inchirierea unei locuinte potrivit Noului Cod Civil - Ce drepturi si obligatii au chiriasii?
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica - inchiriere apartament... Bardac Nelu Bardac Nelu Sunt proprietarul unui apartament si doresc sa-l inchiriez pe o perioada cat se poate de lunga.... Ce obligatie am eu in calitatea mea de proprietar, si care ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta anl mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa îmi spuneți și mie dacă sunt obligat sa fac asigurare obligatorie pt locuința (conform legii 260/2008, republicata ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei staiculuci staiculuci Daca sunt chiriasi la stat pot sa fac asigurarea obligatorie la locuinta? (vezi toată discuția)