avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme de sanatate

Am 50 de ani si ani lucrati 30 dintre care 4 de gr 1 ,18 de gr 2, si restul a fost fara grupa ,iar din anul 2010 am fost diagnosticat cu boala profesionala si declarat ( Pneumoconioza Minerului la Carbune ).
Intrebari :
1 . Pot sa ies la pensie pe caz de Boala Profesionala si in baza carei legi ?
2. Aceasta BP poate fi considerata si ca boala cu handicap si daca da in baza carei legi se poate face?
3.Ce drepturi au persoanele declarate cu BP pe care o am eu si daca da in baza carei legi se dau aceste drepturi?
4. Am fost diagnosticat si cu guta la picior si as dori sa stiu daca guta este considerata ca boala cu handicap si daca da ce demersuri trebuie facute si unde sa le fac?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:18, 17 Septembrie 2012
Legea nr. 263/2010.
In legea 263/210 de la art. 68 la art. 82 gasiti detalii privind pensia de invaliditate.
Pentru stabilirea gradului de handicap sunt necesare explorari suplimentare si daca se incadreaza in parametri de handicap, atunci il veti primi.
Gasiti detalii la pagina 53 :

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala profesionala dodorel62 dodorel62 Am 50 de ani si lucrez si am o vechime de 30 de ani de munca si am boala profesionala ( pneumoconioza minerului la carbune),as dori sa stiu daca ies la pensie ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns dodorel62 dodorel62 Eu am fost diagnosticat si comfirmat cu boala profesionala BP2 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) in anul 2010 avand varsta de 50 de ani si o vechime de 30 ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca este posibil asa ceva dodorel62 dodorel62 As dori sa va relatez o poveste la care solicit un raspuns concret Am 30 de ani vechime si varsta de 50 de ani (4 ani gr1,10 gr2 si restul la birou) lucrand ... (vezi toată discuția)