avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... LITIGIU GRANITUIRE INTRE FRATI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

LITIGIU GRANITUIRE INTRE FRATI

Dupa decesul TATALUI, toate proprietatile au fost date si cu acordul MAMEI, prin ACT NOTARIAL de succesiune si mostenire celor 6 frati. Dupa decesul MAMEI, unul din frati il cheama in judecata pe alt frate, ambii mostenitori ai curtii si locuintelor primite ca mostenire, pe motiv ca-i lipseste din partea ce-i revine 50mp, celalalt frate(parat) avand suprafata faptica egala cu cea din actul de mostenire.Procesul e pe rol de 2 ani. Din luna februarie 2012,cand s-a facut expertizarea terenurilor, expertul judiciar nu a trimis rezultatul experizei, derulandu-se de atunci 3 termene.
Mereu se amana cu motivatia "lipsa experiza". Intrebare: dupa cate amanari poate instanta sa suspende procesul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:17, 17 Septembrie 2012
instanta nu suspenda procesul din cauza expertului niciodata. eventual il amendeaza, dar nu suspenda procesul
Multumesc!
Stimat forumist,

Completând răspunsul dat anterior, dacă expertul nu va depune expertiza, puteți cere înlocuirea sa.

Puteți cere această înlocuire, invocând, în drept, Art. 6.1 al Convenției Europene, Dreptul la un proces echitabil, sub aspectul dreptului de a vă fi judecată cauza într-un termen rezonabil - Art. 6.1, teza a III-a.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune in instanta amavrancea amavrancea Buna ziua, Din cauza neintelegerilor intre mama si fratii mei, succesiunea dupa tatal meu se dezbate in instanta. Mama este cea care a deschis procesul. Au ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul în care a decedat pârâta dintr-un proces cu obiectul pretenții, intentat abuziv de „șefii” unei asociații de proprietari ? flory_mr flory_mr Cum se procedează în cazul în care a decedat pârâta dintr-un proces cu obiectul Pretenții, intentat abuziv de „șefii” unei Asociații de Proprietari ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza la expertiza constructiei in iesire din indiviziune ContSters141803 ContSters141803 Buna.Sunt in proces pt iesire din expertiza.Sora mamei detine dupa bunicul o cota parte de 3/8 dupa bunicul .Am cerut intabularea mea ca unic propietar ,bunica ... (vezi toată discuția)