avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contraexpertiza la expertiza constructiei in iesire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contraexpertiza la expertiza constructiei in iesire din indiviziune

Buna.Sunt in proces pt iesire din expertiza.Sora mamei detine dupa bunicul o cota parte de 3/8 dupa bunicul .Am cerut intabularea mea ca unic propietar ,bunica mea cedat partile sale,.la fel si surorile mele cotele parti ce le-au revenit in mostenire dupa bunicul.mama este decedata inaintea bunicului.Eu am platit toata expertiza constructiei si expertiza pt gradian,propietatea extra tabulara.Matusa este in relatii dezastruase cu bunica si cu noi.Acum vrea sa ceara contraexpertiza la experiza care s-a efectuat.Eu nu am cerut sa platim fiecare jumatate din expertiza desi si ea beneficiaza de aceasta pt ca se plangea mereu ca nu are bani si de aceasta vrea partea ei ce i se cuvine dupa bunicul.ACUM ea cere contraexpertiza pt ca nu este multumita cu suma care a stabilito expertul pt casa si gradina 46000ron.Ea a cerut pt cota parte a sa 45000ron...Va rog asa imi spuneti daca 1.poate cere contraexpertiza si daca ma poate obliga sa platesc tot eu contraexpertiza sau sa platesc jumatate din aceasta.
2Va rog sa imi spuneti daca,pana acum in procesele existente,s-a intamplat ca la contraexpertiza suma sa fie diferita de expertiza initiala????
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:17, 12 Iulie 2010
Daca nu sunt motive de nulitate absoluta a expertizei efectuate deja, partea nemultumita poate face obiectiuni cu privre la pret. Expertul va raspunde pe ce si-a fundamentat acel pret si instanta va decide daca e necesara o noua expertiza sa nu.
In practica, se admite efectuarea unei noi expertize cand cea intocmita e lovita de nulitate si e absolut necesara o alta noua.
Cel care cere contraexpertiza si i se admite, o si plateste, in prima faza, urmand ca, la finalul procesului, instanta sa compenseze cheltuielile efectuate de parti, daca acestea o cer. In orice caz, acel proces, cand se va sfarsi, va stabili ce revine fiecarui mostenitor, indiferend ca vor exista si nemultumiti printre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare: e necesara prezenta partilor la expertiza? sex sex Buna ziua Ma numesc Dragus Daniel din Galati. Am pe rol un proces de partaj si a fost doamna cu expertiza la imobil. Inca nu stiu rezultatul dar desi s-a ... (vezi toată discuția)
Expertiza facuta in lipsa proprietarului ContSters60804 ContSters60804 Buna ziua ! In luna iunie (2009)trebuia sa facem expertiza casei ceruta de judecator suntem in proces ptr dezbaterea succesiunii dupa moartea mamei,eu (sora)nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza constructii ContSters344547 ContSters344547 Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 ... (vezi toată discuția)