avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare vechimea in munca

buna ziua,cum as putea sa-mi recuperez anii de vechime cu adeverinte de vechime sau ceva asemanator(cartea de munca mi-a pierdut-o ultimul patron iar firma nu mai exista din 1999, NU AM GASIT-O NICI LA ITM BUCURESTI).Daca pot obtine asemenea adeverinte de la ITM BUCURESTI-ITM PLOIESTI-ITM SUCEAVA vazand ca firmele unde am lucrat nu mai exista si mai rau cladirile acestora au fost demolate....deci nici urma de ele. Singurele care ar mai exista sunt MINISTERUL APARARI NATIONALE, CFR BUCURESTI.Doar ultimul angajator a fost un privat si este de acord sa-mi dea o adeverinta pt cei trei ani in care am lucrat la el dar nu mai are nici un document de unde sa ia date si nici stampile sau altceva...in ce baza ar putea sa-mi acorde aceasta adeverinta si cum ar arata ea?Pt acesti trei ani ITM BUCURESTI mi-a trimis o adresa inregistrata de unde rezulta ca am fost angajat la aceasta firma pt trei ani si specifica de cand pana cand.SPECIFIC CA AM O FOTOCOPIE A CARTII DE MUNCA NELEGALIZATA FARA ULTIMI TREI ANI DE MUNCA....m-ar putea ajuta?Ma scuz pt ca am fost prea lung dar am problema asta din 1999 si nu am reusit decat sa caut si sa fiu convins ca aceasta carte de munca nu mai este de gasit. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adragan964 , utilizator 20:31, 17 Septembrie 2012
In cazul in care fostii angajatori s-au desfiintat , atunci puteti solicita de la ITM eliberarea de adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la acestia .. daca fostii angajatori sunt din sectorul public, atunci adeverintele se solicita de la Directiile Judetene a Arhivei Nationale in raza caruia aveau sediuul acestia ..

Din cate stiu, pentru eliberarea adeverintei de vechime privind perioadele lucrate urmeaza sa achitati o taxa de 40 lei/document , platibila in contul IBAN al ITM-ului sau direct la casieria institutiei ori prin mandat postal, conform Ordinului M.M.F.P.S. nr.1323/2009.
va multumesc foarte mult si sper sa-mi fie util sfatul DV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa adeverinta itm rosu gheorghe rosu gheorghe Este normal ca solicitand o adeverinta de la ITM, din care sa reiasa nivelul salariului tarifar la data concedierii, sa mi se perceapa o taxa de 40 lei ? (vezi toată discuția)
Pierdut carte munca dar am o copie a ei tydor tydor Mi se poate reface o carte de munca prezentand o copie a ei ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca sau verificarea datelor inregistrate in aceasta ViorelUng ViorelUng Buna seara. Am si eu o nelamurire in legatura cu cartea de munca. Cum o pot recupera sau cum pot afla ceea ce s-a operat in aceasta? Ultimul loc de munca a ... (vezi toată discuția)