avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierdut carte munca dar am o copie a ei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierdut carte munca dar am o copie a ei

Mi se poate reface o carte de munca prezentand o copie a ei ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tydor , utilizator 18:49, 21 Mai 2013
NU.
Dar la ce va trebuie o "carte de munca refacuta"?
Buna ziua,
Va trebui sa declarati cartea de munca pierduta la Monitorul oficial.
Va trebui sa va adresati tuturor intreprinderilor unde ati lucrat sa va trimita adeverinte cu cele necesare insrierii in cartea de munca. La formularea cererilor catre institutiile de mai sus, atasati si copie de pe cartea de miunca si copie de pe actul de identitate si dati un nr de telefon de contact.
Institutia la care sunteti acum angajat va reface cartea de munca in baza acelor adeverinte si a monitorului oficial unde a apartut anuntul de pierdere.
va vor solicita ei alte acte necesare (acte de studii, act de identitate, etc).
Pastrati acele adeverinte pentru ca va vor fi necesare si la pensie.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
Institutia la care sunteti acum angajat va reface cartea de munca in baza acelor adeverinte si a monitorului oficial unde a apartut anuntul de pierdere.

Domnule avocat, cu respect nu mai exista carti de munca, de doi ani.
Cele vechi sunt scanate de itm si inapoiate detinatorilor.

Nu are ce sa faca cu o carte de munca refacuta.
Pentru pensie, ii trebuie adeverinte, situatia de la itm si pentru altceva are copia.
Da, e bine sa o declare pierduta.
Buna ziua,
Nu ma refeream la hartie in sine ci la acea inregistrare la ITM daca nu o are.
Persoana care a solicitat consultatia nu a fost foarte explicit si am incercat sa-i raspund intr-un limbaj comul.
Cu respect,
av. Gabriel Klein Kiritescu
@ tydor

1. Carnetul de munca nu se mai poate reface, exact cum a fost in forma initiala

2. Pentru recosntituirea vechimii in munca procedura este urmatoarea :
- se declara pierdut carnetul de munca la Monitorul Oficial
- cu copia de pe Monitorul Oficial va prezentati la fostii angajatori si sa solicitati eliberarea de adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la acestia.
Daca este vorba despre angajatorii dins sectorul public av puteti adresa Arhivelor Nationale, iar pentru angajatorii din sectorul privat ITM-ului.

p.s.
informatiile eronate duc la o confuzie in randul celor care ne solicita sprijinul .

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta adina30iulia adina30iulia Buna ziua.Mi-am pierdut cartea de munca in urma cu mult timp dar mi-a ramas o copie xerox a ei. Ce trebuie sa fac in acest caz pentru a ma angaja fara ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime la firma de negasit dioelimar dioelimar Am pierdut cartea de munca. Am reusit sa obtin pentru refacerea ei adeverinte de la toate locurile de munca mai putin una. Este vorba de un SRL pe care nu stiu ... (vezi toată discuția)
Pierdut carte de munca Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Vreau sa dau injudecata o avocata care m ia pierdut acte originale pt refacerea dosarului de divorț din care și cartea ... (vezi toată discuția)