In urma unui proces civil castigat am obtinut daune cominatorii de 100 lei/zi de la data pronuntarii hotararii si pana la punerea in aplicare de partea adversa.Ce inseamna acest fel de daune?
Trebuie sa apelez la un executor?
hotararea are titlu executoriu...partea adversa arata bunavointa si totusi fiind obligati sa emita avizul de racordare si refacerea instalatiei electrice,se agata de tot felul de cereri si termeni de aprobare a acestora.Eu am fost sfatuita de avocata sa le pun la dispozitie actele ce le cer si mi sa spus ca nu avem nevoie de executor .Totusi de ce trebuie sa astept atatea aprobari ?
Multumesc de raspuns.Hotararea suna asa:obliga SC EON sa incheie contractul de furnizare,obliga la furnizarea efectiva a energiei electrice,obliga parata la refacerea instalatiei electrice in regim securizat si la emiterea avizului de racordare .Obliga parata la plata de daune cominatorii de 100 lei /zi de la data pronuntarii hotararii si pana la racordarea efectiva si furnizarea energiei electrice.
Cu autorizarea instantei, refacerea instalatiei o puteti face si dvs (bineinteles cu o firma specializata) pe cheltuiala debitorului. Pentru celelate obligatii trebuie sa apelati la un executor insa daca debitorul in continuare refuza sau amana sa isi indeplineasca obligatiile stabilite in hotarare, i se aplica doar acea amenda pana la data indeplinirii obligatiilor.
Amenda aceea va revine doar in masura si cuantumul daunelor interese dovedite prin actiune separata in justitie.