avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in infiintarea popririi dar eu in calitate de debitor si angajat al firmei vreau sa virez creditorului 1/3 din salariu,o pot face considerandu-se ca si poprire?
Stiind ca neinfiintarea popririi de catre firma atrage de la sine chiar poprirea tertului,va intreb porirea tertului se va face cu acei 1/3 care mi-ar fi fost popriti mie sau cu ce suma pana la achitarea datoriei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Julyano , utilizator 15:29, 18 Septembrie 2012
Ce are firma de facut? Pur si simplu vireaza 1/3 din salariu in contul trecut in instiintare? Sau trebuie sa trimita vreun document sau adresa ceva catre executor? Nu pot sa virez eu dintr-un oarecare cont,lunar,sau cum pot sa fac eu plata fara sa mai implic firma in treaba asta?
din pacate inca nu sunt chiar lamurit in aceasta problema,as aprecia daca cineva mi-ar raspunde la ultimele intrebari,multumesc
Daca firma a primit de la executor instiintare, e deja implicata si trebuie sa va retina din salariu. Ii scrie in ce primeste de la executor ce trebuie sa faca , cat sa va retina , in ce cont trebuie sa vireze etc.
Puteti merge sa vb cu executorul daca vreti sa dati bani in plus, peste ce trebuie sa retina firma.
Daca inca firma n-a primit nimic , va puteti intelege cu executorul sa virati de bunavoie .
Firma angajatoare ar trebui sa trimita o adresa catre executor, in care sa ii raspunda ca a primit adresa de inffintare a porpririi si va proceda in consecinta.
Pentru a se conforma adresei de infiintare a popririi, societatea va trebui sa vireze, din luna urmatoare primirii adresei, in contul indicat de executor, 1/3 din salariul pe care vi-l datoreaza dumneavoastra.
In caz contrar, se poate cere validarea popririi (de catre creditor sau chiar de catre executor insusi), pentru recuperarea sumei pe care trebuia sa o vireze angajatorul.
sper ca v-am putut fi de folos.

sigur ca e oricand valabila si varianta in care il contactati pe executor si ii explicati ca doriti sa achitati dumneavoastra, in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatia, practic putand sa faceti un angajament de plata impreuna cu creditorul.
Sfatul meu e sa mergeti la executorul judecatoresc si sa-i propuneti sa platiti de bunavoie suma poprita in orice cont indicat de el. Va accepta cu siguranta! Creditorul isi va primi banii iar executorul va fi scutit de o munca in plus...Mergeti cu incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)