avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lamurire calcul penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lamurire calcul penalitati

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: Petitul unei cereri de chemare in judecata care are ca obiect somatia de plata pentru o factura de penalitati, emisa conform unui contract dintre doua persoane juridice, cuprinde penalitati calculate pentru zile de intarziare pe debit + TVA. Este corect, in situatia in care respectiva parte isi recupereaza TVA-ul? Ce cadru legal este aplicabil calcului penalitatilor si dobanzilor?

Alte discuții în legătură

Somatie de plata og 5/2001 - adminisbilitate creanta marilyn31 marilyn31 Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva daca pe OG 5/2001, in baza unui contract de prestari servicii neachitat de un debitor persoana fizica, se admit si ... (vezi toată discuția)
Putem emite factura pentru plata penalitatilor? mihaela vizintin mihaela vizintin De curand am pierdut un proces in care ceream plata penalitatilor de intarziere conform contractului. Cererea a fost respinsa pentru ca nu am emis factura ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare din oficiu andabej andabej Am depus o cerere pentru plata unei creante pe oug 119 la o judecatorie din Bucuresti. M-am trezit ca, in citatia pentru primul termen imi spune ca sunt citata ... (vezi toată discuția)