avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare cu nuda propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare cu nuda propietate

as dori sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu cu acest tip de contract (nuda propietate) as dori sa stiu daca dupa moartea parintilor sora poate sa atace acest act. VA MULTUMESC FRUMOS
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:49, 21 Ianuarie 2009
Poate. Cu o singură excepţie: dacă semnează şi ea actul de înstrăinare.

Vedeţi art.845 Cod civil.

Liviu S.Bordaş
...poate sa atace dar dvs puteti demonstra ca v-ati indeplinit obligatiile corelative asumate prin contract(plata pretului, prestarea intretinerii,plata ratelor daca e vb de renta viagera,etc)...deci, daca nu urmariti sa ascundeti un act de donatie intr-un act cu titlu oneros,ea poate sa atace dar nu va avea castig de cauza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Act de donatie tini1982 tini1982 Buna ziua, tatal meu a decedat iar mama vitrega traieste. Eu am fost dat in grija mamei mele de mic, ei divortand. Tatal meu impreuna cu mama vitrega sau ... (vezi toată discuția)
Cumparare uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am cumparat casa parintilor mei cu c.v. cu uzufruct. Ulterior am aflat ca, conform art. 845 c.civ. fratii mei pot sa-mi atace actul dupa moartea ... (vezi toată discuția)