avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata-numar maxim de zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata-numar maxim de zile

buna ziua,

Un coleg si-a inaintat cererea de concediu fara plata de 90 de zile, iar sefa mea i-a aprobat. Problema e ca m-am contrazis cu ea, deoarece in ROI sunt trecute maxim 30 de zile (mentionez ca nu avem contract colectiv de munca la nivel de unitate). Va rog sa imi spuneti daca societatea ii poate aproba acele 90 de zile de CFP angajatului. (Avocata societatii la fel a spus ca se poate, dar din cate stiu eu, 90 de zile erau conform CCM la nivel national, care nu mai este in vigoare)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 17 Septembrie 2012
Potrivit Codului Muncii, art.153 alin.2, durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In acest , daca durata maxima a CFP-ul a fost stabilita la 30 de zile prin R.I., atunci trebuia respectata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata popanaid popanaid Buna ziua, La solicitarea angajatului, angajatorul poate acorda mai multe zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale decat cele ... (vezi toată discuția)
Salarii manolacheflorentina manolacheflorentina cu cate zile de concediu fara plata poate fi pontat un angajat? (vezi toată discuția)
Nu stiu ce prevede regulamentul intern anca33a anca33a Buna ziua In contractul de munca nu este specificata durata concediului fara plata pe care o poate avea salariatul Am facut cerere de fara plata pe care nu ... (vezi toată discuția)