avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu stiu ce prevede regulamentul intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu stiu ce prevede regulamentul intern

Buna ziua
In contractul de munca nu este specificata durata concediului fara plata pe care o poate avea salariatul
Am facut cerere de fara plata pe care nu au vrut sa o aprobe si am trimis cererea prin posta cu confirmare de primire ,avand in vedere ca au fost perioade in care nu era de lucru patronul ne trimitea in fara plata dar ne punea sa facem noi cerere de fara plata.acum avand eu nevoie am facut si eu cerere dar spun ca am depasit termenul si sunt "fara acoperire".
Intrebarea mea este | cat concediu fara plata pot sa iau pe parcursul unui an de zile?
Multumesc
PS- lucrez in domeniu privat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 26 Septembrie 2011
Potrivit art.153 alin.2 C.mun., durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, nu exista nicio reglementare expresa in sensul stabilirii unei durate maxime a CFP ... vedeti in R.I. al angajatorului sau in c.c.m aplicabil acestuia.
Durata maxima a concediului fara plata este stabilita prin CCM aplicabil sau Regulament intern.
Angajatorul are obligatia sa va aduca la cunostinta prevederile RI, inclusiv prin afisare, dv. aveti obligatia sa cunoasteti si sa respectati respectivele prevederi.
Solicitati sa va fie prezentat RI pentru a lua la cunostinta de prevederile lui.
multumesc dar acum e prea tarziu cererea e de la 1 09 2011 si am fost anuntata astazi ca am depasit
ce sa fac acum ?
maine am sa imi depun demisia.dar daca sunt "fara acoperire "cum spun ei ce se intampla cu aceste zile ?voi fi nemotivata?
are efect daca imi dau demisia?
mentionez ca lucreaza foarte putine persoane acum pt ca restul sunt in fara plata pt ca nu este de lucru
Nu are cum sa fiti ”fara acoperire”, decat daca in R.I exista stabilita o durata maxima a CFP pe an calendaristic ... in acest caz, exista varinta sa fitii pontata absent nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata cristina1981 cristina1981 buna ziua am nevoie urgent de un raspuns la intrebarea mea.la cate zile de concediu fara are dreptul un angajat pe an (vezi toată discuția)
Cat poate dura concediul fara plata ? arhontele arhontele Potrivit H .G. nr. 250 din 8 mai 1992 in unitatile bugetare se pot acorda concedii fara plata pentru rezolvarea unor situatii personale. ART. 25(3) Concedii ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata haiducu haiducu poate un angajat sa aiba mai mult de 90 zile concediul fara plata?? (vezi toată discuția)