avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Buna ziua.
Am incheiat un ctr. cu un furnizor de servicii de telefonie pe care ulterior nu l-am mai achitat. Nu am reusit sa achit suma de 1300 lei asa ca am primit de la un cab de avocatura o scrisoare in care sunt avertizata ca daca nu achit aceasta suma voi fi executata silit. Tin sa mentionez ca singurul meu venit este indemnizatia de crestere a copilului in valoare de 1200 lei/luna. Nu am bunuri mobile sau imobile in proprietate. Locuiesc cu mama si imi cresc singura cei 2 copii gemeni, plus toate cheltuielile cu locuinta.Mama are rate la banci si nu isi mai poate permite sa achite cheltuielile cu locuinta si cu tot ce inseamna hrana, etc.
Va rog frumos sa-mi spuneti in acest caz, imi va fi luata toata suma de 1300 lei o data din indemnizatie, sau intr-un anumit procent (30%) pe luna?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:34, 17 Septembrie 2012
Indemnizatia de crestere copil nu poate fi urmarita. Nu va vor lua niciun ban pana nu va reintoarceti la locul de munca.
In primul rand, ca sa fiti executata silit trebuie sa existe titlu executoriu. Simpla notificare pe care ati primit-o nu inseamna ca veti fi executata silit. Titlul executoriu consta ori intr-o hotarare judecatoreasca ori contractul pe care l-ati incheiat trebuie sa aiba o clauza care sa prevada valoarea sa de titlu executoriu, si in ambele situatii titlul trebuie investit cu formula executorie de Instanta de judecata. Odata ce exista acest titlu, executarea se face de executorul judecatoresc, avocatul neavand competenta de a executa silit pe cineva.
In al doilea rand, veniturile din asemenea indemnizatii nu pot fi executate silit. Se pot popri doar veniturile din salarii sau pensii, nu si indemnizatiile.
Asadar, verificati situatia cu titlu executoriu, si daca nu el nu exista, nu puteti fi executata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire simonaciocoiu simonaciocoiu Buna ziua, Conform adresei de poprire am de plata suma de 2800 de lei. Pana in momentul de fata am achitat 2600 de lei. Astazi angajatorul a primit adresa cu ... (vezi toată discuția)
Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si a onorariului executorului ? bobocel3333 bobocel3333 Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)