avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu noul proprietar al terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu noul proprietar al terenului

Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta si nu stiu cum sa o solutionez. #-o O societatae a inchiriat un teren pe care si-a amplasat diferite utilaje, Intre timp, proprietarul a vandut terenul. Noul proprietar, deoarce nu ne intelegem la pretul chiriei, ne-a trimis o adresa sa ne luam utilajele, fara a ne atasa niciun act de proprietate, doar mentioneaza ca a cumparat terenul cu contract de vanzare-cumparare. Deoarece nu ne-am luat utilajele, a patruns cu doua masini pe teren si ne-a blocat calea de acces spre utilaje, noi neputand sa la mai folosim, stopand astfel procesul de productie si afectandu-ne relatiile contractuale cu beneficiarii nostri. Ce posibilitate de castig avem, din moment ce contractul de inchiriere espe inchiet pe termen ne 5 ani si cum sa procedam? Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 17:27, 17 Septembrie 2012
acest contract este notat in cartea funciara ?
este
Contractul de locatiune este legal incheiat si inregistrat la autoritati ?
Verificati daca vanzatorul la momentul transmiterii dreptului de proprietate a informat oficial cumparatorul de existenta unui contract de locatiune in derulare
Numai in situatia in care cumparatorul a fost informat de existenta contractului de locatiune ,
daca cunoaste clauzele reciproc asumate de parti la momentul incheierii contractului,aveti dreptul sa analizati oportunitatea actionarii in instanta a actualului proprietar

Multumesc mult pt. ajutor!
efectul notarii in cartea funciara este opozabilitatea fata de terti
avand in vedere modalitatea abuziva prin care noul proprietar v-a blocat aveti la indemana plangerea penala pentru tulburare de posesie si sa va constituiti si parte civila in procesul penala pentru prejudiociul facut
avantajul unui proces penal este ca nu platiti taxe pentru prejudiciul cauzat dar ca orice plangere dureaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu chiriasi... xemina xemina Buna ziua imi spuneti va rog daca propietarul vinde apartamentul cu chiriasi avand un contract de inchiriere la circa financiara si acest contract notat la ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare - teren agricol necadastrabil ciresicaok ciresicaok Buna ziua! Tatal meu detine in proprietate (prin mostenire) un teren agricol extravilan. Se pare ca acest imobil nu poate fi inscris in cartea funciara, cel ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)