buna ziua.am si eu o mica problema...in urma decesului tatalui meu,eu si sora mea am devenit mostenitorii acestuia...cum si unde trebuie sa merg pentru a ne separa mostenirea(avem certificatul de mostenitor pe numele nostru,dar vrem sa impartim si sa avem fiecare acte separate)?...o zi buna!
Trebuie să vă prezentaţi la notar pentru a Ieşi din indiviziune şi a realiza partajul judiciar, în cazul în care vă înţelegeţi , altfel, se poate realiza şi pe cale judecătorească, în instanţă.
Din păcate aveţi doar cele 2 căi , fie cea convenţională, fie calea judecătorească.
Poate vă gândiţi să apelaţi şi la mediere, totuşi. Uneori se rezolvă şi astfel neînţelegerrile.
Daca nu va intelegeti va trebui sa va judecati.
Adica sa ajungeti la instanta.
Sfatul meu ar fi sa deschideti procesul si apoi poate ca veti reusi sa va intelegeti.
Daca stati asa nu veti rezolva niciodata problema decat daca va veti intelege candva...
Succesiunea
alex-d
buna ziua. tatal meu a murit in iunie 2009, si am ramas eu (fiul), mama mea si o sora vitrega (dupa tata). sora mea vrea sa vanda casa in care locuim (ea ... (vezi toată discuția)