La societatea unde lucrez are in proprietate o cladire + teren aferent constructiei si pe langa costructie. Exista posibilitatea ca terenul sa fie vandut(schimbat proprietarul) unei pers fizice cum ar fii patronului. Problema este ca nu doreste tot terenul numai o parte. Daca se poate ,cum sa procedam , care sunt pasii de urmat.
Daca terenul pe care vrea sa il cumpere nu este defalcat- adica sa aiba nr. de cf distinct, prima data ar trebui sa faceti actele de defalcare. Un expert topografic efectueaza aceste demersuri. Dupa ce terenul are CF individual si este defalcat, se fac actele de vanzare-cumparare la notar. Totusi in prealabila luati legatura cu un notar sa vada cf si sa ii explicati problema si el va poate indruma.
Pentru lamurirea cu multa claritate a problemei de fata este suficient sa va adresati unui expert topograf, care in functie de situatia juridica a imobilului despre care faceti vorbire, adica "cladire + teren", va indruma pasii spre a solutiona problema.
Terenul necladit poate fi instrainat unei persoane fizice daca indeplineste niste conditii minime prevazute Legea cadastrului funciar, in Regulamentul General de Urbanism, apoi in Regulamentul Local de Urbanism.
Va doresc succes
Cadastru- plz help
Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump ... (vezi toată discuția)