avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la procesul verbal de evacuare din imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la procesul verbal de evacuare din imobil

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o sugestie in urmatoarea situatie: in urma adjudecarii unui imobil (format din casa si teren) supus executarii silite, o terta persoana pretinde ca are un drept de proprietate asupra bunului urmarit si introduce in termen de 15 zile de la data predarii silite a bunului o contestatie la executare. Creditorul a dovedit dreptul de proprietate al debitorului cu extras din registrul agricol de la primarie, cu copie dupa certificatul de urbanism si copie dupa autorizatia de construire (emise tot de primaria de la domiciliul debitorului). In toate aceste acte se mentioneaza ca debitorul este proprietarul terenului, dar nu se precizeaza in baza carui act (donatie, vanzare-cumparare etc.). Terta persoana cere admiterea contestatiei si anularea actelor de executare ca fiind nelegale, intrucat creditorul a executat silit un teren care nu apartinea debitorului. Precizez ca terenul in cauza este, alaturi de alte terenuri, coproprietatea tertei persoane care a introdus contestatia si a rudelor acesteia. Este admisibila actiunea? Ce poate face creditorul in acest caz?
Cel mai recent răspuns: jacqueline_k , utilizator 11:38, 18 Septembrie 2012
să încerce a depune o cerere la Oficiul de Cadastru județean solicitând un Extras C.F al respectivului imobil (casă și teren).Acolo este adevărul.
Multumesc pentru raspuns. Imobilul nu a fost intabulat de fostul proprietar (debitorul). Intabularea a fost facuta de catre creditorul care a adjudecat imobilul, pe baza actului de adjudecare, a adeverintei de rol emisa de primarie, la care s-au adaugat alte acte cerute de cei de la CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui apartament obtinut prin adjudecare de catre vanzatorul actual folio folio Buna ziua, Sunt pe cale sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a dobandit prin executare silita. Actul de adjudecare a fost incheiat la data ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
adjudecare imobil eugennico eugennico Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie. Am ... (vezi toată discuția)