avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca

Buna seara
Am fost in somaj m-am angajat pe o perioada determinata si a incetat contractul de munca cu art.55 lit.b.Pot beneficia in continuare de ajutorul de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 17 Septembrie 2012
1. Daca ati incetat CIM cu art.55b din Codul muncii (cu acordul partilor) nu mai puiteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Trebuia sa stati pana se termina perioada de contract.
Daca ati terminat somajul si apoi v-ati reangajat, atunci nu puteti beneficia din nou de somaj intrucat temeiul de drept al incetarii raportului de munca nu va da aceasta posibilitate.

Daca v-ati angajat in timp ce erati in somaj, atunci daca perioada c.i.m. a fost determinata sub 12 luni puteti beneficia de perioada de somaj ramasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj ? de unde iau adeverinta ? yuby yuby Buna ziua , Situatia mea este in felul urmator .Am fost angajata la Unicc in sistemul bancar cu acte contract pe perioada determinata , am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj in cazul inchiderii cim de comun acord Siani Siani Fiti amabili si lamuriti-ma intr-o anume privinta: am o vechime de un an de zile la firma la care lucrez momentan si as vrea sa schimb acest loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Somaj vasilicaburnaz vasilicaburnaz va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)