avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii

Buna ziua,

Am urmatoarea speta: cum se poate dovedi paternitatea in situatia unui copil ilegitim in care presupusul tata este decedat de peste 10 ani, fara sa fi intretinut copilul sau alte dovezi cu exceptia testului ADN. Unii avocati considera inutil demersul i de deshumare si efectuarea a testulului ADN pentru a dovedi acest lucru
Cel mai recent răspuns: paris_ro06 , utilizator 19:27, 20 Septembrie 2012
Datorie morala fata de mama probabil.. conteaza f mult , lasand la o parte datoria morala, daca acest copil isi doreste intr-adevar un proces prin care sa se stabileasca filiatia fata de un tata cu care nu a avut vreo relatie.
Daca dovezile sunt solide, poate instanta nu va decide ca decedatul sa fie deshumat.
Cautam sa vad cu cine va veti judeca daca ziceti ca decedatul nu mai avea pe nimeni, nimeni. Am dat de speta asa, interesant as zice.. nici pe omul asta nu l-au mai dezgropat si instanta a admis cererea..
[ link extern ] /

Nu exista dovezi, singura dovada si cea mai sigura poate fi testul ADN, nu cred ca e o dovada solida o marturie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii ancamargareta ancamargareta Mama minora (16 ani) doreste sa dea in judecata tatal major (20 ani) pt recunoasterea paternitatii. Mama minora si copilul se afla in intrtinerea parintilor ... (vezi toată discuția)
Drept de succesiune al unui copil nerecunoscut de tata dudu2000_ro dudu2000_ro Buna ziua!Un copil nerecunoscut legitim de catre tatal sau,decedat intre timp,are dreptul la a mosteni bunuri mobile si imobile apartinute acestuia!Multumesc ... (vezi toată discuția)