avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 90 zile + 30 zile. Cine e de vina in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 90 zile + 30 zile. Cine e de vina in aceasta situatie.

Ok, de la bun inceput,recunosc,am gresit pe deoparte sau pe de alta parte...ma rog...am fost luat pentru viteza 129 km/h unde cica era limita 70. Am avut procesul la Mangalia,eu fiind din Cluj-Napoca... nu m-am prezentat la primele termene... ..ma rog m-au judecat in lipsa..pana la urma am angajat un avocat el a mers..sa ma reprezinte.... Ei aici incepe distractia,eu primesc sentinta,avocatul incearca sa mai atace sentinta o data....desi procesul era clar pierdut..dar eu am zis sa mai lungesc putin fiindca aveam nevoie foarte mare de permis... ok..el imi zice nu predai permisul pana nu iti zic eu... si surpriza....judecatorii pleaca-n vacanta.... sentinta imi era data..dar nu era redactata.....ei ..vin in august din vacanta..avocatul ma anunta ca nu mai are ce sa faca...imi da acea hotarare ... redactata ..eu merg la cluj..predau permisu..si aceasta hotarare ....fiindca fara asta nu iti primeste permisul..dau examen 13 din 15 ..sunt admis cu 14 puncte. Ma duc la politia constanta sa fac o cerere la comandat sa mi se reduca pedeapsa de la 90 de zile la 30 si comandatul imi mentine aceasta pedeapsa de 90 de zile si imi mai adauga inca 30 ptr nepredarea permisului la timp. Fiindca cica eu am primit sentinta in 17.05 de ce nu am mers atunci si am predat permisul..si aici vin baietii de la judecatorie care nu redactasera hotararea..iar eu fara acea hotarare nu puteam sa predau permisu... nu mi-l acceptau... ei pleaca-n vacanta de vara... vin in august redacteaza hotararea 10-11 august...pe 14 predau permisu..adica intermen de 15 zile..dau si acel examen pe 16...august.. si fac si cererea in decurs de o saptamana..tot.. unde am gresit..? pai daca-mi dadeau cei de la judecatorie hotararea mergeam sa-mi predau permisul normal..dar daca eu nu aveam aceasta hotarare cu ce-s de vina? Avocata in 17.05 mi-a zis sa nu predau permisu pana nu vine hotararea irevocabila..

Nelamurirea mea este : De ce m-au primit in examen cei de la cluj...am fost declarat admis.....nu? NU am mai avut parte de aceasta clementa.... de cand am permisul,nu l-am avut niciodata suspendat.. ,nu am avut nici o infractiune,amenda mi-am platito ,am stat o luna fara permis ..si-acum mai tre sa stau inca 3 luni...pai de ce? fiindca cei de la judecatorie nu sunt in stare sa redacteze o hotarare ca pleaca-n vacanta? eu in momentul cand mi-a venit aceasta hotarare dupa 2 zile am predat permisul...adica-n cele 15 zile... am dat examen tot.. ce sa mai inteleg.... ? CUm sa predau permisu pe 17.05 daca nu aveam nici un act la mana..stiam doar ca-s pierdusem procesul..si cam atit.. orice sfat e binevenit..ma gandeam sa merg la domnul comandant in audienta... dar am intrebat parerea altilor si-au zis ca n-are nici un rost.... Pana la urma mai stau o luna fara permis daca e.....dar nu 3 luni fiindca mi se pare o aberant.pe bune....! Ce pot sa fac in situatia asta..pe cale judecatoreasca nu prea pot sa le mai fac nimic...... decat sa cer clementa la comandant....el poate ....sa imi reduca aceasta pedeapsa....? o sa zica..domnule.... n-ai venit atunci sa fi sanatos..iesi afara..si next... ca asta e romania...
Nu stiu daca nu cumva ati gresit si dvs. ca nu v-ati luat o dovada pentru a circula pe durata procesului.
Cred ca avocatul dvs. ar putea sa va lamureasca cel mai bine pentru ca el cunoaste cazul.
El ce v-a spus?
Aveati obligatia sa depuneti permisul in termen de 15 zile de la data pronuntarii. Puteati lua de la instanta un certificat de grefa cu solutia pronuntata.
[ link extern ] /
Art.118
............................................................................................
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
#M5
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Va inteleg perfect,dar din pacate legea nu este de partea dvstra in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)
Majorarea perioadei de suspendare a permisului de conducere radu romanessi radu romanessi In data de 12.02.2010 prin sentinta Tribunalului Cluj mi s-a respins plangerea impotriva suspendarii permisului de conducere. Sentinta ramasa definitiva si ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)