avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma recuperare

In primul rand imi cer scuze daca s-a mai pus aceasta problema.
Situatia este urmatoarea: am o intarziere de plata la un credit la banca. Acum sunt contactat de firma [editat] sa ma intrebe cand o sa platesc. Problema care se ridica (in mintea mea cel putin) este cu ce drept ma contacteaza o terta entitate care nu are nici o legatura cu contractul intre mine si banca. As intelege sa ma contacteze daca banca m-ar fi notificat despre acest lucru. Atata timp cat nu am fost notificat nu vad de ce le-as da orice informatie. Au recuperatorii de credite voie sa ma contacteze atata timp cat nu mi-a fost adus la cunostinta faptul ca voi fi contactat de o terta parte?
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ious , utilizator 14:37, 18 Septembrie 2012
Domnule,

Aceste firme nu fac decat sa va aduca la cunostinta ca aveti o intarziere la credit. Ei primesc comisioane pt ceea ce fac, si probabil daca sunt convingatori au si comisioane de succes. De aceea va intreaba cand o sa platiti. Nu se pune problema ca nuar avea dreptul, o fac in numele bancilor, e un serviciul externalizat de catre banca.
sunt constient de statutul acestor firme in relatiile cu banca, problema se pune la relatiile lor cu mine in conditiile in care ei nu apar nicaieri in contract. Faptul ca suna la fostul serviciu si la rude pentru a imi transmite sa platesc o rata poate fi considerat abuz? I-am intrebat daca exista vre-o modificare unilaterala adusa contractului si mi-au raspuns ca nu. In acest caz care este baza legala prin care ei se intereseaza de situatia financiara fara acordul scris al partilor?

Imi cer scuze pentru insistenta, insa chiar sunt satul de hartuire si vreau sa fac ceva in acest sens. Lamuririle mi-ar fi de foarte mare ajutor
Multumesc
problema se pune putin invers, nu exista nicio prevedere legala care sa le interzica sa va hartuiesca astfel. e o lacuna legislativa de care ei profita.
Am inteles si multumesc de raspuns.
Ma gandesc sa trimit firmei de recuperare o notificare scrisa prin care sa le cer sa nu mai incerce sa ma contacteze (ceva gen anti telemarketing) si ca voi fi dispus sa comunic cu ei numai atunci cand banca imi va comunica faptul ca ei se ocupa de dosarul meu, iar daca ei continua sa pot sa ii dau in judecata pentru hartuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cesiune creanta mev1321 mev1321 Buna ziua. am si eu o problema asemanatoare. in anul 2008 am luat un credit de la raiff am achitat ratele in termen pana in luna noiembrie 2009, cand am ramas ... (vezi toată discuția)
Banca vs firma .. abuzuri ?!? luciminea luciminea Salutare ! Problema pe care vreau sa o supun atentiei dvs. este mai complicata un pic, din punctul meu de vedere. Sa incepem . 1. Firma a contractat o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca SASSU SASSU am si eu o intrebare daca am un credit si nu am achitat ratele in intregime si mia fost vandut dosaru la firma de recuperare si firma de recuperare nu imi ... (vezi toată discuția)