avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminarea la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminarea la locul de munca

Buna, scriu aici in speranta solutionarii unui conflict aparut la locul de munca - in urma depunerii preavizului, nu mi s-a mai acordat bonusul din vanzarile lunii anterioare. Mentionez ca in contractul de munca si in regulamentul intern se specifica ca angajatii nu vor primi bonus pentru prima luna de munca si pentru ultima luna, cea in care se inregistreaza cererea de demisie, limite in care eu nu ma incadrez. Mi s-a explicat ca e din cauza ca nu am adus clienti noi in firma si doar am reinnoit contracte (in conditiile in care bonusul este calculat la totalul vanzarilor, indiferent de unde sunt clientii - noi sau vechi). As vrea sa stiu cum pot proceda pt. a-mi cere drepturile salariale de care angajatorul ma priveaza doar pentru ca nu mai doresc sa colaboram. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 19 Septembrie 2012
potrivit codului muncii, in situatia in care exista un conflict cu privire la incheierea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, aveti posibilitatea formularii unei cereri de chemare in judecata a angajatorului. Cererea este scutita de taxa de timbru iar competenta apartine instantei competente de la domiciliul dvs.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta care se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite acele drepturi.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate nu-mi permit din punct de vedere financiar sa actiunez in judecata compania. Nu stiu insa cum sa procedez cu sesizarea la ITM. Va rog, daca doriti, sa ma ajutati cu un sfat in acest sens. Va multumesc.
Sesizarea la iTM se poate depune : la registratura institutiei, online sau prin posta cu confirmare de primire.
In sesizare, pe langa datele dvs de identificare veti preciza toate aspectele pe care le considerati ca sunt incalcari ale legislatiei muncii - neplata drepturilor salariale de catre angajator.

Un model de sesizare gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mony_a18 mony_a18 Suntem un grup de 8 persoane , care au lucrat impreuna intr-un restaurant , majoritatea de 7 luni. In ultimele 3 luni nu am fost platiti niciunul dintre noi ... (vezi toată discuția)
Despre demisie kristineftika_69 kristineftika_69 Buna seara. In situatia in care am demisionat de la firma la care am lucrat pana de curand; si nu-mi primesc ultimul salariu (pe luna februarie a.c.),si nici ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz gabigurzu gabigurzu intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale ... (vezi toată discuția)