avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de solicitare drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de solicitare drepturi banesti

Buna,
Dupa ce am fost concediat incepand cu 1 octombrie 2007, am observat ca pe parcursul ultimilor ani de activitate nu mi-au fost platite toate drepturile banesti (sporuri la salariu). Intentionez sa ma adresez justitiei pentru recuperarea acestor drepturi. Va rog sa-mi spuneti care este perioada pentru care pot solicita plata drepturilor de mai sus, avand in vedere perioada de prescriere a obligatiilor de aceasta natura ale firmei unde am lucrat (data la care vreau sa depun cererea la tribunal ar fi, de exemplu, 1 februarie 2009).
Multumesc!
Cu respect,
tibibu
Cel mai recent răspuns: tibibu , utilizator 08:47, 22 Ianuarie 2009
Buna ziua,
pentru situatia dvs. se aplica termenul general de prescriptie de 3 ani.
Asadar, veti putea solicita sumele neplatite pe o perioada de 3 ani anterioaramomentului introducerii actiunii la instanta.

av. Boncu
Dumneavoastra puteti solicita toate sumele cuvenite, insa instanta va constata ca pentru unele sume a intervenit prescriptia dreptului de revendicare. Veti putea recupera , cu siguranta, sumele din perioada 01.02.2006 pana la incetarea CIM. Daca concedierea a fost facuta pentru motive care nu tin de persoana salariatului aveti dreptul si la salarii compensatorii.
Mult suuces.
tibibu a scris:

Buna,
Dupa ce am fost concediat incepand cu 1 octombrie 2007, am observat ca pe parcursul ultimilor ani de activitate nu mi-au fost platite toate drepturile banesti (sporuri la salariu). Intentionez sa ma adresez justitiei pentru recuperarea acestor drepturi. Va rog sa-mi spuneti care este perioada pentru care pot solicita plata drepturilor de mai sus, avand in vedere perioada de prescriere a obligatiilor de aceasta natura ale firmei unde am lucrat (data la care vreau sa depun cererea la tribunal ar fi, de exemplu, 1 februarie 2009).
Multumesc!
Cu respect,
tibibu

Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate.
Cererea se adreseaza Tribunalului Judetean in a carei raza teritoriala aveti domiciliul.
Daca veti depune cererea pe data de 01.02.2009, atunci puteti solicita drepturile salariale neacordate incepand cu data de 01.02.2006.
Multumesc pentru informatii! Cred ca se poate inchide topicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia Lungu Constantin Lungu Constantin ce articol din lege prevede prescriptia drepturi banesti catre angajati de la o societate cu capital majoritar de stat ? (vezi toată discuția)
Prescriptie Nikk57 Nikk57 Am avut un litigiu de munca - drepturi salariale din sept 2006 - inceput in sept 2009, . Am castigat procesul - hotarare definitiva in aprilie 2103 si ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat rodega7 rodega7 Este adevarat ca,un credit neachitat o perioada mai mare de timp (cativa ani) se prescrie ,daca o persoana care a contractat un credit (presupun ca nu conteaza ... (vezi toată discuția)